KDHC'den ABD'ye: Başkanlık seçimleri sorunsuz geçsin istiyorsan dilini tut

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Güney Kore yaşadığı gerilime dair yorum yapan ABD’ye ‘dilini tut’ diyerek meydan okudu.

KDHC'den ABD'ye: Başkanlık seçimleri sorunsuz geçsin istiyorsan dilini tut

Kore Demokrtaik Halk Cumhuriyeti (KDHC) ve Güney Kore arasında yeniden tırmanan gerilim karşısında hayal kırıklığına uğradığını açıklayan ABD Dışişleri Bakanlığı’na Pyongyang’dan tepki geldi.

ABD’nin iki ülke arasındaki ilişkilere yorum yapacak pozisyonda olmadığını belirten KDHC ‘yaklaşan başkanlık seçimlerinin sorunsuz geçmesini istiyorsa sessiz kalması Washington’un yararına olur’ uyarısında bulundu.

KDHC Dışişleri Bakanlığı’nda ABD ile ilişkilerden sorumlu yetkili Kwon Jong-gun, “Eğer ABD, kendi iç işlerini umursamadan, hem de siyasi durumunun en kötü karmaşayı gördüğü bir zamanda, dikkatsiz açıklamalarla burnunu başkalarının ilişkilerine sokarsa, uğraşması zor, nahoş bir şeyle karşılaşabilir” dedi.

Devlet ajansı KCNA’nın aktardığına göre Kwon, eğer korkunç bir deneyim yaşamak istemiyorsa ABD’nin ‘dilini tutması’ ve kendi iç sorunlarıyla ilgilenmesi gerektiğini söyledi. Kwon, “Bu, sadece ABD’nin çıkarları için değil aynı zamanda yaklaşmakta olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kolayca yapılması için de daha iyi olur” ifadelerini kullandı.