Kılıçdaroğlu AKP'nin 'oyun'unu bozmuş: 'CHP dinsiz imansız' diyeceklerdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ayasofya Müzesi'nin camiye çevrilmesine karşı çıkmaları halinde AKP'nin 'Bak işte gördün mü biz yıllardır CHP dinsiz imansız diyorduk. Yine karşı çıktılar' diyeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu AKP'nin 'oyun'unu bozmuş: 'CHP dinsiz imansız' diyeceklerdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, video konferans yöntemiyle gazetecilerin sorularını yanıtladığı programda Ayasofya sorusuna da cevap verdi.

AKP’nin konuyla ilgili “Biz ibadethaneye dönüştüreceğiz, CHP buna karşı çıkacak. Biz de diyeceğiz ‘Bak işte gördün mü biz yıllardır CHP dinsiz imansız diyorduk. Gene karşı çıktılar” diye hesap yaptığını öne süren Kılıçdaroğlu, “Tam tersi. Açarsan aç. Zaten oradan imam da var namaz da kılınıyor. Yıllar yılı toplumu aldılar başka bir yere götürdüler. Sanki herkes Ayasofya’nın açılışına karşıymış gibi. Yok kardeşim açıyorsan aç.” dedi.

Erdoğan’ın Danıştay’dan çıkacak 2 kararda da karlı çıkmanın peşinde olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Yargı reddederse ‘ya ben açacaktım ama şu mahkemeler ret kararı verdi’ diyerecektir, Mahkemeler açılsın kararı verse bu kez kapalı kapılar ardında ‘Ben açılmasın istiyordum ama bizde bağımsız mahkemeler var’ diyecek. Dolayısıyla mahkemeye sığınmanın anlamı yok. Bir kararnameyle çıkmış olur. İsteyen gitsin namazını kılsın.” ifadelerini kullandı.