Reklam
Kategoriler: İç Açı

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘Hermes’ yanıtı: Ülkeyi yönetenler 50 bin dolarlık çanta taşıyamaz

Reklam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Fransa mallarını boykot etme çağrısına eşi Emine Erdoğan’ın ‘Hermes’ marka çantası üzerinden yaptığı eleştirisine karşılık sarf ettiği sert sözlere yanıt verdi.

Atatürk Spor Salonu açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, “Orada dikkat etmek istediğim nokta şuydu: Eğer bir ülkede çocuklar yatağa aç giriyorsa, intihar eden bir baba varsa ve siz ‘Fransız mallarını boykot edin’ diye çağrı yapıyorsanız topluma örnek olması gereken sizlersiniz” dedi.

Kılıçdaroğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Topluma örnek olması gereken devlet yöneticilerinin yoksulluğun bu boyutlarda olduğu dönemde 50 bin dolarlık çantayla gezmesini doğru bulmam. Ahlaki değil, açık söylüyorum imani de değil. Hz. Ömer’in bir adalet kavramı vardır. Dünyanın her yerinde bu adaleti ararlar. Binlerce kişi açken siz 50 bin dolarlık çantayla gezemezsiniz. Bir boykot çağrısı yapacaksanız, önce siz boykot yapacaksınız.

Ben adaletin ne kadar önemli olduğunu söyledim. Çocuk aç yatacak, milyonlarca gencimiz işsiz gezecek, ‘ben saraylarda yaşayayım.’ Ben bunu dile getirdiğimde de ‘eşimle değil, benimle konuş’… Ben seninle konuşmaya her zaman açığım. Kendine güveniyorsan, bir de bana meydan oku. Çıkalım senin televizyonuna, sen seç gazetecileri. Erdoğan, sinirlerine hakim olan birisi değil. Hiçbir Osmanlı padişahına nasip olmayacak kadar sarayı var. Bu saraylardan birisine gitsin otursun, yanına damadının yazdığı ‘ekonomiden masallar’ kitabını alsın arada sıkıldığı zaman da A Haber’i okusun. Kendi dünyasını kendisi yaşasın.

Türkiye’nin gerçeklerinden korktular. Dolar almış başını gidiyor. O konuşmamda işsizlik, esnafın derdinden bahsettim. Onun kafasında 50 bin dolarlık çanta kalmış. Ülkeyi yönetenler, 50 bin dolarlık çantayı taşıyamazlar. Örnek olmak zorundadırlar. Açlıktan çocuklar ölürken 50 bin dolarlık çanta taşırsanız ben vicdani olarak isyan ederim. O insanların hakkını hukukunu savunacak biri lazım.”

NE OLMUŞTU?

Fransa’da ifade özgürlüğü dersinde Muhammed Peygamber’in karikatürünü gösteren öğretmenin bir öğrencisi tarafından başının kesilerek vahşice öldürülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’ın yaptığı ‘İslam’ı yapılandırma’ açıklamasıyla yeni bir tartışma başlamıştı. Erdoğan, Fransa’da Türk mallarının boykot edildiğini belirterek, vatandaşlara Fransız marka ürünleri boykot etme çağrısında bulunmuştu. Erdoğan’ın çağrısının ardından Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın kamuoyuna da yansıyan ve 50 bin dolar civarında olduğu belirtilen Hermes marka çantasına atıfta bulunmuş, “Sarayın bahçesinde yak” demişti. Erdoğan ise Kılıçdaroğlu’na, “Eşimle değil benimle konuşsun” demişti.

Bu haber en son değiştirildi 29 Ekim 2020 16:29 16:29

Reklam

Önceki Haberler

Pek çok Avrupa ülkesi Filistin devletini resmi olarak tanıyacak iddiası

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birçok Avrupa Birliği ülkesinin mayıs…

29 Nisan 2024 17:20

TKH, ülke genelindeki 1 Mayıs programını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 1 Mayıs İşçi Bayramı ile alakalı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada…

29 Nisan 2024 16:39

Sosyalist partilerden ortak 1 Mayıs açıklaması: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a

SOL Parti, EMEP, TİP, Halkevleri ve TKH, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek üzere saat 10.00’da Saraçhane’de…

29 Nisan 2024 15:07

DİSK’ten AYM kararını hatırlatan 1 Mayıs açıklaması

DİSK, Bakan Yerlikaya'nın 1 Mayıs açıklamasının ardından AYM kararının bir bölümünü hatırlatarak paylaşım yaptı. DİSK…

29 Nisan 2024 13:46

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,…

29 Nisan 2024 13:42

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39
Reklam