Koronavirüs İran'da ölümlere yol açtı, Sağlık Bakanı Koca alınan tedbirleri açıkladı

Koronavirüs salgınının İran'da da görülmeye başlamasının ardından Sağlık Bakanı Koca açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "İran'dan gelen tüm yolcular sınır kapısında sağlık kontrolünden geçiriliyor" dedi.

Koronavirüs İran'da ölümlere yol açtı, Sağlık Bakanı Koca alınan tedbirleri açıkladı

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kianush Jahanpur, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada 13 yeni corona virüs vakasının tespit edildiğini açıkladı. Twitter üzerinden gelişmeleri duyuran Jahanpur, iki kişinin ise yaşamını kaybettiğini duyurdu.

Böylece İran’da corona virüs salgınından yaşamını yitirenlerin sayısı 4’e çıkarken toplam vaka sayısı 18’e fırladı.

Gelişme üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklama geldi. Koronavirüs Bilim Kurulu’nun toplantısı sonrası basın toplantısı düzenleyen Koca, İran Sağlık Bakanı Said Nemeki ile telefonda görüştüğünü belirtti.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki’nin kendisine ülkede şüpheli vakanın 750 olduğunu, 18 vakada pozitif koronavirüs bulunduğunu, 5 kişinin hayatını kaybettiğini söylediğini belirten Koca, Nemeki’ye İran ile sınır kapılarında tedbirleri daha da genişlettiklerini söylediğini belirtti.

Koca şu ifadelerini kullandı.

“Dün geceden itibaren İran’dan gelen bütün yolculara pasaport kontrolünden önce personelimiz, yolcuları sağlık kontrolünden geçirmeye başladı.

Hastalık belirtisi olan yolcuları sınırdan içeri almamaya başladık.

Ağrı sınır kapısında benzer bir vakayı dün içeri almamış olduk. Adres ve iletişim bilgileri olmayanları da içeri almamayı son 14 günde Kum kentine uğramış kişileri de bu süreçte içeri almayı düşünmediğimizi ifade ettik.

Pazar akşamı itibariyle hem kara hem hava yoluyla gelen yolculardan sağlıklı olduklarını belirten bir belge talebimiz olacak.

Bütün bunlara rağmen sağlık ekibimiz herkesi sağlık kontrolünden geçirerek uygulamamıza devam etmiş olacağız.”