Reklam
Kategoriler: Medya

Koronavirüs ‘uyarı’ymış: Hesap gününü düşünebiliyor musunuz?

Reklam

AKP’nin yayın organı Sabah‘ın yazarlarından Nihat Hatipoğlu, Türkiye’de de ölümlere yol açmaya başlayan koronavirüsün “Allah’ın uyarısı” olduğunu öne sürdü, “daha çetin imtihanlar”ın sırada olduğunu iddia etti.

Aynı zamanda Gaziantep İslam Üniversitesi Rektörü olan Hatipoğlu, “Allah kulları uyarıyor” başlıklı yazısında virüsün sebeplerini Kuran’dan ayetlere yer vererek açıklamaya çalışıp şu ifadeleri kullandı:

“Rum suresinin 41. ayeti manzarayı tarif ediyor:
“İnsanların kendi eliyle yaptıklarından dolayı, karada ve denizde fesad, bozulma çıktı. Nihayet Allah, onların yaptığı kusurların, günahların bir kısmının cezasını onlara tattırdı. Umulur ki dönüş yaparlar.”

İnsanlık; Allah’ın buyruklarını umursamazsa, küresel bazda talan ile düzeni bozarsa, fesatlık ve fırsatçılık yaparsa, mazluma sessiz kalırsa, tükenmiş mazluma el atmazsa, doğayı tahrip ederse, menfaatine tapınırsa, kötülükten vazgeçmezse Allah onları felaketlerleimtihan eder. Belkitepeden tırnağasarsar.

***

“Bugün bir virüsün yol açtığı dehşet. Ya O hesap günü! Düşünebiliyor musunuz? Bence ibret alacak, düşünecek zaman var henüz.
“O gün kişi, kardeşinden, annesinden, babasından, eşinden ve çocuklarından kaçacaktır. O gün, onlardan her bir kişinin kendisine yetecek kadar işi ve derdi vardır.” (Abese, 34/42)
Allah ihmal etmez, Allah imhal eder. Yani, Allah unutmaz, Allah erteler. Ve biz; dünyanın bütün günahkarları, hatalı olanları, çirkinliklere sessiz olanları, zulme göz yumanları, hangi dine mensup olurlarsa olsunlar bu yanlışlara ortak olanları, hepimiz deneniyoruz. Daha çetin imtihanlara muhatap olabiliriz. Dilerim Rabbim sadıkların duaları hürmetini bizleri affeder ve bağışlar.”

Bu haber en son değiştirildi 21 Mart 2020 00:35 00:35

Reklam

Önceki Haberler

ODTÜ ve Ankara Üniversitesi’nin ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde de engelleme: Şenlik iptal edildi!

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde de öğrencilerin yapmak istediği şenlik bütçe yetersizliği gerekçesiyle engellendi.

30 Nisan 2024 21:33

İliç’te yaşanan maden kazasıyla ilgili araştırma komisyonu toplandı

Erzincan İliç’te 9 işçiye mezar olan felaketin ardından kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplandı. Komisyon Başkanı…

30 Nisan 2024 17:19

Türk-İş raporu ortaya çıkardı: Açlık sınırı asgari ücreti geride bıraktı

Türk-İş'in araştırmasına göre açlık sınırı, 17 bin 2 TL olan asgari ücretin üzerine çıkarak 17…

30 Nisan 2024 17:14

Merkez Bankası Başkanı Karahan: Yıl sonu enflasyon beklentileri tahminlerimizin üzerinde

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Yıl sonu enflasyon beklentilerinin halen tahminlerimizin üzerinde olduğunu görmekteyiz" açıklamasını…

30 Nisan 2024 17:10

AKP’li Kurtulmuş yeni anayasa için Özgür Özel’le görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa'ya ilişkin partilere yapacağı ziyaretlere başladı. Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı…

30 Nisan 2024 17:04

Netanyahu, Refah konusunda ısrarlı: Anlaşma olsa da olmasa da gireceğiz

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Yıl sonu enflasyon beklentilerinin halen tahminlerimizin üzerinde olduğunu görmekteyiz" açıklamasını…

30 Nisan 2024 17:00
Reklam