Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Lübnan’da hükümet kurmakla görevlendirilen Almanya Büyükelçisi istifasını verdi

Reklam

Ağustos ayı sonunda Lübnan’da hükümet kurmakla görevlendirilen Almanya Büyükelçisi Mustafa Edib, istifa ettiğini duyurdu. Edib’in, özellikle yeni maliye bakanının kim olacağına ilişkin anlaşmazlık nedeniyle görevden çekildiği belirtildi.

Edib’in, Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile yaptığı görüşmenin ardından, özellikle yeni maliye bakanının kim olacağına ilişkin anlaşmazlık nedeniyle görevden istifa ettiği belirtildi.

Müslüman ve Hristiyan siyasi partilerin destekleriyle 31 Ağustos’ta hükümeti kurma görevini alan Edib, teknokratlar hükümeti kurma yönünde birkaç haftadır sürdürdüğü çalışmalarının sonucunu dün Avn ile paylaştıktan sonra bugün yeniden Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na çıktı. Edib, görüşmenin ardından basına yaptığı açıklamada, tamamen teknokratlardan oluşacak bir kabine kurma yönündeki çalışmalarının siyasi gruplarca karşılık bulmadığına işaret ederek görevi bıraktığını duyurdu.

Edib, “Allah Lübnan’ı ve Lübnanlıları korusun” sözleriyle açıklamasına son verdi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada ise Mustafa Edib’in, hükümeti kurma çalışmaları sırasında karşılaştığı zorluk ve engelleri paylaştıktan sonra Cumhurbaşkanı Aun’a görevi bıraktığını arz ettiği belirtildi.

Aun’ın, çalışmalarından dolayı Edib’e teşekkür ederek, görevi bırakma talebini kabul ettiği bilgisi verilen açıklamada, Cumhurbaşkanı’nın yeni hükümeti kurma konusunda anayasa uyarınca gerekli adımları atacağına işaret edildi.

Lübnan’da Beyrut Limanı’nda meydana gelen şiddetli patlamanın ardından başlayan protestolar üzerine 10 Ağustos’ta istifasını sunan Hassan Diyab hükümeti, yeni kabine kuruluncaya kadar geçici olarak görevini sürdürüyor.

Reklam

Önceki Haberler

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39

AKP’li vekilden boğazda kaçak villa

AKP'li vekil Ayhan Gider’in Çanakkale Boğazı’nı gören villasının kaçak olduğu ortaya çıktı. Gider yaptığı açıklamada,…

29 Nisan 2024 09:20

AKP kulislerinde seçimin faturası kesilecek iddiası

Yarın gerçekleşecek olan seçim sonuçlarının değerlendirileceği AKP MYK'de, bazı isimlerin görevden alınacağı iddia edildi. Kulislere…

29 Nisan 2024 09:15

Mehmet Uçum’dan yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, yeni anayasa ile ilgili paylaşım yaptı. Van'daki irade gaspıyla ilgili paylaştığı…

29 Nisan 2024 09:00

Tepkilerin odağındaki MEB yeni müfredatı savunmak için herkesi desteğe çağırdı

MEB, tartışmalı içeriği itibarıyla kamuoyunda tepki çeken müfredat değişikliği için 'Karşı kampanya' başlattı. İl ve…

29 Nisan 2024 08:30

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49
Reklam