Macron: Erdoğan'ın Türkiye'sine karşı ifade özgürlüğünü savunmalıyız

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Biz Fransa'da ifade özgürlüğünü savunuyoruz, Erdoğan'ın Türkiye'sine karşı da ifade özgürlüğünü savunmalıyız. Ben ayrıca Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını ve hükümetini, özgürlüğü seven, büyük bir özgürlükçü halkı olan Türkiye halkından da ayırıyorum." açıklamasında bulundu.

Macron: Erdoğan'ın Türkiye'sine karşı ifade özgürlüğünü savunmalıyız

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, AKP’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Macron Fransa’nın başına beladır” sözlerine yanıt verdi. Macron, “Ben saygıya inanıyorum, toplumlarımız gitgide şiddetleniyor, ve bazı liderle de bu şiddete örnek oluyor. Siyasi liderler arasındaki bu tür hakaretlerin doğru yöntem olmadığını düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Euronews’ten Hüseyin Koyuncu’nun haberine göre, Fransa Cumhurbaşkanı Macron katıldığı canlı yayında gazetecilerden birinin Erdoğan’ın bugünkü açıklaması ile ilgili ne düşündüğünü sorması üzerine şu cevabı verdi:

“Ben asla ‘ad hominem’ (fikirler yerine şahsiyete hücum eden) şekilde cevaplar vermem. Bizi ayıran husus da budur. Ben saygıya inanıyorum, toplumlarımız gitgide şiddetleniyor ve bazı liderle de bu şiddete örnek oluyor. Siyasi liderler arasındaki bu tür hakaretlerin doğru yöntem olmadığını düşünüyorum. (…) Biz Fransa’da ifade özgürlüğünü savunuyoruz, Erdoğan’ın Türkiye’sine karşı da ifade özgürlüğünü savunmalıyız. Ben ayrıca Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığını ve hükümetini, özgürlüğü seven, büyük bir özgürlükçü halkı olan Türkiye halkından da ayırıyorum.” diye konuştu.

Erdoğan, Macron’a yönelik “Macron Fransa’nın başına beladır. Macron ile Fransa çok çok tehlikeli bir dönem yaşıyor.” ifadelerinde bulunmuştu.