Reklam
Kategoriler: İç Açı

MİT’in ‘KALE’si böyle açıldı

Reklam

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkılatı’nın (MİT) Ankara Etimesgut’ta ‘KALE’ adı verilen yeni binasının açılış töreninde konuştu.

MİT Başkanı Hakan Fidan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bakanlar ve devletin diğer kademeleri ile Hükümet üyelerinin de yer aldığı törende konuşan Erdoğan ​”Ülkemizin ve dünyanın kritik bir süreçten geçtiği şu dönemde, MİT’in desteğine her zamankinden daha çok ihtiyaç bulunuyor.” dedi. AKP’li Cumhurbaşkanı, MİT’in hali hazırda Libya’da “üstüne düşen görevi” yerine getirdiğini söyledi.

Osmanlı’nın son dönemine de vurgu yapan Erdoğan, “Osmanlı’nın gerilemeye başlamasında istihbaratın zayıflamasının payı vardır. Sultan Abdülhamit Han’ın bu konuya verdiği ehemmiyet ve elde ettiği başarılar özellikle kayda değerdir.” yorumu yaptı.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı öne çıkanlar şöyle:

-İstihbarat, tarihimizde çok önemli bir role sahiptir. Önemli saldırıların önlenmesinde rol almıştır.
Günümüz şartları Milli İstihbarat Teşkilatı’nı daha da güçlendirmemizi gerekli kılmaktadır.

-​Ülkemizin ve dünyanın kritik bir süreçten geçtiği şu dönemde, MİT’in desteğine her zamankinden daha çok ihtiyaç bulunuyor.

-Osmanlı’nın gerilemeye başlamasında istihbaratın zayıflamasının payı vardır. Sultan Abdülhamit Han’ın bu konuya verdiği ehemmiyet ve elde ettiği başarılar özellikle kayda değerdir.

-Bölgesel ve küresel güçlerin coğrafyamızdaki rekabetinin yol açtığı karmaşık ve değişken tablo karşısında elimiz, kolumuz bağlı duramayız.

-Doğu Akdeniz’de ülkemiz aleyhine oluşturulan bölgesel ittifakların ve güç mücadelesinin sonucu, yakın geleceğimiz için hayati öneme sahiptir.

-Cemal Kaşıkçı cinayetinin aydınlatılmasında teşkilatımızın oynadığı rol, uluslararası düzeyde ülkemizin yüzünü ağartacak mükemmelliktedir.

-MİT, son dönemde PKK’nın lider kadrosuna yönelik Kuzey Irak’taki operasyonlarla, kendini en güvende hissettiği yerleri örgütün adeta başına geçirmiştir.

-Suriye krizinin başladığı ilk günden itibaren sahada aktif rol oynayan MİT’in, sınır ötesi harekatlarımızın başarıya ulaşmasında çok büyük emeği var.

-MİT Libya’da üzerine düşen görevleri hakkıyla yerine getiriyor.

-Türkiye, MİT’in başarılı çalışmalarıyla, hiçbir ülkenin yardımına ihtiyaç duymadan dünyanın her yerinde hareket edebilme imkanına kavuştu.

Erdoğan’ın konuşmasının ardından binanın açılışı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “dua”sı ile yapıldı.

Bu haber en son değiştirildi 6 Ocak 2020 15:16 15:16

Reklam

Önceki Haberler

Laiklik Meclisi, Nisan ayı laiklik ihlalleri raporunu yayımlandı

Laiklik Meclisi tarafından her ay düzenli olarak hazırlanan 'laiklik ihlalleri raporu' Nisan ayı için yayımlandı.…

8 Mayıs 2024 17:55

Slovakya Başbakanı Fico: Avrupa Birliği, Ukrayna konusunda anlamlı bir çözüm planı sunamıyor

Slovakya Başbakanı Fico yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin Ukrayna konusunda anlamlı bir çözüm planı sunamadığı belirterek…

8 Mayıs 2024 16:59

Kayyum bürokratlarına çifte maaş: Misafirhane otel olmuş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyumlar döneminde il dışından atanan ve kentte ''ithal bürokrat'' olarak alınan bazı…

8 Mayıs 2024 16:53

Yargıtay Başkanı seçiminin 35’inci turunda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanlığı için bugün yapılan seçimin 35'inci turundan da sonuç alınamadı. Seçimlere, 13 Mayıs Pazartesi…

8 Mayıs 2024 16:48

Purmo işçileri TİS görüşmelerinin sonuçsuz kalmasıyla greve çıktı

Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye işçiler, toplu sözleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından İzmir Kemalpaşa’da yer alan…

8 Mayıs 2024 16:45

Yargıtay Başkanvekilliği görevine Ahmet Ömeroğlu seçildi

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca, Birinci Başkanvekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanı Eyüp Yeşil'in yaş haddinden…

8 Mayıs 2024 16:40
Reklam