Reklam
Kategoriler: İç Açı

Müteahhitler de Libya seferinde: En çok payı biz alırız

Reklam

Kore Savaşı’ndan bu yana ilk kez denizaşırı bir ülkeye, Kuzey Afrika ülkesi Libya’ya asker yollayan Türkiye’nin sermaye sınıfı bu ülkede yaşanan gelişmeleri “heyecan”la izliyor.

Milliyet‘ten Didem Özel Tümer’e konuşan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, “2011 yılında savaş çıktığında yürümekte olan 19 milyar dolarlık potansiyel ve 100 civarında firmamız vardı. Üniversite, hastane, su kanalları başta olmak üzere her türlü iş… Savaş çıkınca maalesef, hem ülke insanı perişan oldu, hem de bizler ayrılmak zorunda kaldık ve olduğu gibi bıraktık. Son 2 yıldır, Libya makamlarıyla toplantılar yapıyoruz. Diyoruz ki; ‘Bir gün nasıl olsa savaş bitecek. Oturalım konuşalım ki problemi çözelim ve normal hayata başladığımız zaman da tekrar çalışmak istiyoruz, gelelim birlikte çalışalım.’” dedi.

“Libya’da Türk müteahhitlerinin rakipleri kimler olabilir?” ve “Avantajları ne Türk müteahhitlerinin? sorularına da yanıt veren Yenigün, şu ifadeleri kullandı:

“Biz çalışırken İtalyanlar da, Fransızlar da çalıştılar. Ama bu ortama biz daha kolay gideriz. Onlar seçici kalır. Türk müteahhitlik sektörü olarak daha girişimci ve gözü karayız. Riski daha rahat göze alıyoruz.”

***

“Bir kere daha kaliteli, daha hızlı çalışıyor ve insanlarla kaynaşıyoruz. Yüzde 50’ye varan oranla yerel insan çalıştırıyoruz. Biz gittiğimiz yerde yer ediniyor ve seviliyoruz. Rakip firmalar olabilir, hiçbir pay alamazlar denemez ama en çok payı biz alırız.

Libya ile Müslüman ve dost ülkeleriz. Geçmişte de birlikteliğimiz var ve sadece ticari anlamda değil. Gittiğimizde huzurla çalışabileceğimiz bir yer Libya… Evimizde hissedeceğiz kendimizi. Çok yakın zamanda eski refahı ile inşa ederiz Libya’yı.”

Bu haber en son değiştirildi 22 Haziran 2020 14:10 14:10

Reklam

Önceki Haberler

İliç’te yaşanan maden kazasıyla ilgili araştırma komisyonu toplandı

Erzincan İliç’te 9 işçiye mezar olan felaketin ardından kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplandı. Komisyon Başkanı…

30 Nisan 2024 17:19

Türk-İş raporu ortaya çıkardı: Açlık sınırı asgari ücreti geride bıraktı

Türk-İş'in araştırmasına göre açlık sınırı, 17 bin 2 TL olan asgari ücretin üzerine çıkarak 17…

30 Nisan 2024 17:14

Merkez Bankası Başkanı Karahan: Yıl sonu enflasyon beklentileri tahminlerimizin üzerinde

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Yıl sonu enflasyon beklentilerinin halen tahminlerimizin üzerinde olduğunu görmekteyiz" açıklamasını…

30 Nisan 2024 17:10

AKP’li Kurtulmuş yeni anayasa için Özgür Özel’le görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa'ya ilişkin partilere yapacağı ziyaretlere başladı. Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı…

30 Nisan 2024 17:04

Netanyahu, Refah konusunda ısrarlı: Anlaşma olsa da olmasa da gireceğiz

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Yıl sonu enflasyon beklentilerinin halen tahminlerimizin üzerinde olduğunu görmekteyiz" açıklamasını…

30 Nisan 2024 17:00

Yandaş Cem Küçük servetine servet kattı

Yandaş Cem Küçük’ün, dört ortağı ile 2023’ün başında kurduğu ayakkabı şirketinin sermayesi yaklaşık dört katına…

30 Nisan 2024 16:57
Reklam