Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Obama’dan Trump’a korona eleştirisi

Reklam

ABD eski Başkanı Obama, Trump yönetimini koronavirüs sürecindeki politikaları yüzünden eleştirdi. Obama, Beyaz Saray’ın koronavirüs sürecinde kriz yönetimini ‘tam bir kaotik felaket’ olarak tanımladı.

ABD’nin eski başkanı Barack Obama, Trump yönetiminin virüs karşısındaki performansını “kaotik felaket” tanımıyla ifade ederek eleştirdi.

CNN‘in haberine göre Demokratlar’ın başkan adayı olması beklenen Joe Biden’a destek için yapılan kapalı bir telekonferansta konuşan Obama, Beyaz Saray’ın koronavirüs krizi yönetimini ‘tam bir kaotik felaket’ olarak tanımladı.

Obama Alumni Association adlı organizasyonun üyeleriyle gerçekleştirilen 30 dakikalık konuşmanın bir kaydını önce Yahoo News yayımladı. Ardından CNN, Obama yönetiminin eski üç çalışanıyla konuşarak bu konuşmayı doğruladı.

TRUMP’A KARŞI BIDEN

Obama aynı toplantıda, destekçilerini 3 Kasım seçimlerinde Trump’a karşı Demokrat aday Joe Biden’ı desteklemeye çağırdı.

Obama, “Bu seçimler çok önemli çünkü sadece belirli bir birey ya da siyasi partiye karşı mücadele etmiyoruz; bencil, bölünmüş, kabileci olma ve başkalarını düşman olarak görmenin Amerikan yaşamında daha güçlü bir dürtü haline geldiği uzun vadeli eğilimlere karşı mücadele ediyoruz” diye konuştu.

“Bu küresel krize karşı verilen yanıtın solgun ve inişli-çıkışlı olmasının” nedeninin bu olduğunu ifade eden Obama, “‘Bundan ben ne yarar sağlarım ve başkaları beni ilgilendirmez’ zihniyeti yönetimimiz içerisinde hareket alanı bulduğunda bu tam anlamıyla keşmekeş bir felaket haline geldi’’ ifadesini kullandı.

Obama, “Bu nedenle Joe Biden için ne kadar zaman gerekiyorsa harcayacağım ve mümkün olduğu kadar güçlü kampanya yürüteceğim” dedi.

Obama’dan ve Beyaz Saray’dan konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Bu haber en son değiştirildi 10 Mayıs 2020 09:31 09:31

Reklam

Önceki Haberler

Pek çok Avrupa ülkesi Filistin devletini resmi olarak tanıyacak iddiası

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birçok Avrupa Birliği ülkesinin mayıs…

29 Nisan 2024 17:20

TKH, ülke genelindeki 1 Mayıs programını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 1 Mayıs İşçi Bayramı ile alakalı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada…

29 Nisan 2024 16:39

Sosyalist partilerden ortak 1 Mayıs açıklaması: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a

SOL Parti, EMEP, TİP, Halkevleri ve TKH, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek üzere saat 10.00’da Saraçhane’de…

29 Nisan 2024 15:07

DİSK’ten AYM kararını hatırlatan 1 Mayıs açıklaması

DİSK, Bakan Yerlikaya'nın 1 Mayıs açıklamasının ardından AYM kararının bir bölümünü hatırlatarak paylaşım yaptı. DİSK…

29 Nisan 2024 13:46

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,…

29 Nisan 2024 13:42

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39
Reklam