Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Öldüğü iddia edilen Kim Jong-un fabrika açılışındaydı

Reklam

Bir süredir kamuoyunda görülmediği için öldüğü ya da görevinden uzaklaştırıldığı gibi iddialarla gündeme gelen Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri, bir gübre fabrikasının açılışında görüntü verdi.

Güney Kore merkezli Yonhap Haber Ajansı, Kim Jong-un’un 20 gün sonra ilk kez kamuoyunun önünde görüldüğünü bildirirken, KDHC devlet ajansı (KCNA) da Kim Jong-un’un yeni görüntülerini servis etti.

KDHC’nin 36 yaşındaki lideri Kim Jong-un, ülkede kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı vesilesiyle Suncheon şehrinde düzenlenen bir gübre fabrikasının açılış törenine katılarak hakkındaki iddiaları yalanlamış oldu.

En son 11 Nisan’da, başkanlık ettiği İşçi Partisi toplantısında görülen Kim Jong-un’un sağlık durumu tüm dünya da gündemin önemli başlıkları arasında yer alıyor.

KDHC liderinin öldüğü ile ilgili tartışmalar ilk olarak CNN tarafından ortaya atılmıştı. CNN İntertational, ABD’li bir yetkiliye dayandırdığı haberinde Kim’in “hayati tehlikesi” olduğunu duyurdu. KDHC devlet medyası ise 11 Nisan’da Kim’in bir Politbüro toplantısına katıldığını ve sonrasında herhangi bir görüntü vermediği bilgisini paylaştı.

Kim Jong-un, resmi kutlamalar arasında yer alan 15 Nisan tarihli dedesinin doğum günü kutlamalarına da katılmayınca, Güney Kore merkezli The Daily NK, Kim’in bir kalp ameliyatı geçirdiğini ve “Büyük oranda iyileştiğini” iddia etmişti.

Kim Jong-un, 20 günlük aranın ardından 1 Mayıs vesilesiyle gübre fabrikasının açılış törenine katılarak hakkındaki iddiaları yalanlamış oldu.

Bu haber en son değiştirildi 2 Mayıs 2020 11:49 11:49

Reklam

Önceki Haberler

AKP’li vekilden boğazda kaçak villa

AKP'li vekil Ayhan Gider’in Çanakkale Boğazı’nı gören villasının kaçak olduğu ortaya çıktı. Gider yaptığı açıklamada,…

29 Nisan 2024 09:20

AKP kulislerinde seçimin faturası kesilecek iddiası

Yarın gerçekleşecek olan seçim sonuçlarının değerlendirileceği AKP MYK'de, bazı isimlerin görevden alınacağı iddia edildi. Kulislere…

29 Nisan 2024 09:15

Mehmet Uçum’dan yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, yeni anayasa ile ilgili paylaşım yaptı. Van'daki irade gaspıyla ilgili paylaştığı…

29 Nisan 2024 09:00

Tepkilerin odağındaki MEB yeni müfredatı savunmak için herkesi desteğe çağırdı

MEB, tartışmalı içeriği itibarıyla kamuoyunda tepki çeken müfredat değişikliği için 'Karşı kampanya' başlattı. İl ve…

29 Nisan 2024 08:30

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03
Reklam