Özdemir: Türkiye’de liglerin başlaması lazım

TFF, kulüplerden üst üste yapılan pozitif vaka açıklamalarının üzerine "Yapılan kontrollerde futbolcu, teknik heyet, idareci ve personellerinde Covid-19 belirlenen Beşiktaş, Fenerbahçe, MKE Ankaragücü, Sancaktepe FK, İnegölspor ve Tuzlaspor kulüplerine ve camialarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz." açıklaması yapmmıştı.

Özdemir: Türkiye’de liglerin başlaması lazım

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, 12 Haziran’da liglerin başlatılması kararını açıklamış; spor kamuoyundan sert eleştiriler gelmişti. Özdemir, “Türkiye’de liglerin başlaması lazım” diye konuştu.

Bir hafta seyircisiz maç oynattıktan sonra 19 Mart’ta ligleri erteleme kararı alan TFF, 8 Mayıs Sağlık Bakanı ile görüşerek yeni bir karar açıklamıştı. 12 Haziran’da tüm liglerin başlatılacağını ifade eden Başkan Nihat Özdemir eleştiriler sonrası Posta Gazetesi Yazarı Hakan Çelik’e konuştu.

Özdemir, “Türkiye’de liglerin başlaması lazım. Futbol oynamadan bu işlerin içinden çıkmak mümkün görünmüyor. Oynamadan şampiyonu, düşecek takımları nasıl tespit edeceksiniz? Malatyaspor ile Rizespor arasında gol farkı var. Trabzonspor ile Başakşehir arasında gol farkı var, puan değil” ifadelerini kullandı.

BİLİM KURULU’NU İŞARET ETTİ

Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü:

“Daha 37 gün var. 37 gün sonra belki her şey bitecek Türkiye’de. Birkaç gün sonra AVM’ler açılıyor mesela. Berberler, kuaförler keza… Her şey normale giderken neden futbol oynanmasın. Aldığımız kararın farkındayız. Açıkladığımız takvimi uygulamakta kararlıyız. Sağlık Bakanlığı ile Bilim Kurulu’na 10 farklı senaryo gönderdik. Biz, futbol tabiriyle topu Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’na attık. Bakanlıktan, Bilim Kurulu’ndan iyi haberler gelmezse, biz de gerekeni yaparız.”

Ayrıca TFF, kulüplerden üst üste yapılan pozitif vaka açıklamalarının üzerine “Yapılan kontrollerde futbolcu, teknik heyet, idareci ve personellerinde Covid-19 belirlenen Beşiktaş, Fenerbahçe, MKE Ankaragücü, Sancaktepe FK, İnegölspor ve Tuzlaspor kulüplerine ve camialarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz.” açıklaması yapmmıştı.