Özel okul patronlarından velilere: Ne fedakarlığı, devlet okulu değiliz biz
Özel Okullar Derneği, okullarda uzaktan eğitime geçilmesi nedeniyle eğitim ücretlerinin iade edilmesi talebine "Hizmet alıyorlar ve para veriyorlar. Ne demek fedakârlık. O zaman bütün alışverişlerde bunu söylemek lazım." diyerek "yanıt" verdi.
Koronavirüs salgınıyla birlikte okulların uzaktan eğitime geçmesi ve bu sürecin de uzaması sonrası veliler özel okullara ödedikleri eğitim ücreti ile yemek ve servis paralarının öğrencilerin okula gitmedikleri dönem için iadesini talep ediyor. Ancak özel okullar iade taleplerini reddetmenin yanı sıra yeni eğitim dönemi için de yüzde 15-16 oranında zamlarla karşılaştı.
Özel okul patronlarının örgütü Özel Okullar Derneği, velilerin iade taleplerine ve zamlara karşı tepkilere tepkiyle karşılık verdi.
Habertürk’ten Esra Boğazlıyan’a konuşan Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal, “Fiyatlar eleştiriliyor, yüksek deniyor da kime göre neye göre yüksek. Göreceli bir kavram. Velinin geliriyle ilgili bir durum. Yılda 100 bin lira kazanan bir veli için 50 bin liralık okul elbette ki yüksek. Elbette oraya öğrenciyi göndermemeli. Ücretler Üfe, Tüfe oranına göre belirleniyor. Ücretini mayıs ayında ilan etmiş bir kurum en fazla yüzde 16 zam yapabilir. Ancak ocakta ilan etmiş olanlar yüzde 20 zam yapabilirdi.” dedi.
Velilerin eğitimle ilgili ücret iadesi beklentisine girmemesini isteyen Dal, “Kazancımız yok ki bir iade yapalım” derken “Velilerin özel okullardan fedakarlık istemesi ne demek? Hizmet alıyorlar ve para veriyorlar. Ne demek fedakârlık. O zaman bütün alışverişlerde bunu söylemek lazım. Devlet okulu değiliz biz, veli tercih ediyor. Okul binalarının kirasına zam yapılmayacak mı, öğretmen ücretlerine zam olmayacak mı. Zam olmasın demek insaflı mıdır?” diyerek yeni eğitim dönemi zammını savundu.