Emperyalist çullanmaya direnen Suriye

Emperyalist çullanmaya direnen Suriye

08-03-2020 10:30

Bu haftaki Pusulamızı Suriye’ye ayırdık. İdlib’de yaşanan küçük ve kısa süreli savaş sonrası Rusya ve Türkiye arasında yeni bir mutabakat imzalandı. Gözler bir kez daha Suriye savaşına çevrildi. Haklı olan kimdi? Biz de Suriye savaşına mercek tuttuk.

Bu haftaki Pusulamızı yine Suriye’ye ayırdık. İdlib’de yaşanan küçük ve kısa süreli savaş sonrası Rusya ve Türkiye arasında yeni bir mutabakat imzalandı. Gözler bir kez daha Suriye savaşına çevrildi. Haklı olan kimdi? Biz de Suriye savaşına mercek tuttuk.

İlk yazımız Zafer Aksel Çekiç tarafından kaleme alınan “Emperyalizm Suriye’de ne istiyor?” başlıklı yazımız. İkinci yazımız ise Suriye’de yaşanan süreci özetleyen bir yazımız. Alev Doğan tarafından yazılan yazımızın başlığı ise “Emperyalist çullanmaya direnen Suriye”. Üçüncü yazımız Hasan Dramalı imzalı. Suriye’de bulunan cihatçı terör örgütlerinin dünden bugüne gelişimine ışık tutuyor: “Kısa süreli ‘Bahar’dan İslamcı teröre Suriye”. Bu dosyamızın önemli yazılarından birisi ise Neşe Deniz Babacan tarafından kaleme alınan ve son dönem Suriye’deki gelişmeleri anlamak açısından emperyalizmin planlarını masaya yatırıyor. “Küçük Grup toplantısından Sezar Yasası’na”.

Dosyamızın son iki yazısı ise yandaş medyanın dokunmadığı bir konuya, Suriye savaşında İsrail ile aynı saflara düşmelerini ve yandaşların çelişkilerini konu edindik. Gökmen Kılıç tarafından yazılan yazımızın başlığı “Her şey İsrail için miydi?”. Son yazımız ise “Topacın marifeti daim dönmesi…” başlığıyla Nevzat Kalenderoğlu tarafından kaleme alındı.

İyi okumalar…