Sakarya'da mevsimlik işçilere saldırı

Mardin'den Sakarya’ya fındık toplamaya giden işçiler saldırıya uğradı.

Sakarya'da mevsimlik işçilere saldırı

Mardin Mazıdağı’ndan Sakarya’ya giden 16 fındık işçisi, bu sabah işveren ve köylülerin saldırısına uğradı.

Mezopotamya Ajansı‘nda yer alan habere göre saldırıya uğrayanlardan Barış Demir, olaydan önce işverenle aralarında bir sorun olmadığını dile getirerek, “Biz sabah çalışmak için bahçeye gittik. İşveren gelip, ‘köpek sürüsü’ diye laf söyledi. Bunun üzerine bahçeden çıktık” dedi.

Habere göre bahçeden çıktıkları için işveren tarafından “Siz burayı memleketiniz mi sandınız burası bizim” şeklinde tehdit edildiklerini aktaran Demir, “Bunun üzerine bize saldırdılar. 8 kişi 3 kişiye sopalarla saldırdı” şeklinde anlattı.

Saldırıdan sonra işçiler memleketlerine dönmek için yola çıktı.

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA

Sakarya Valiliği, yaşananlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, olaya ilişkin yapılan araştırmada ile bağlı Kocaali ilçesinde fındık bahçesinin sahipleri arasında yaşanan tartışmanın sonucunda arbede yaşandığı, şahıslardan birinin aracını diğer kişinin üzerine sürdüğü, bu esnada Mardin nüfusuna kayıtlı iki kadın işçi ile Düzce nüfusuna kayıtlı bir erkek işçinin yaralandığı, olayın yargıya intikal ettiği ve Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat yapılarak soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Valilik, “konunun bugün değişik sosyal medya platformları ve haber sitelerinde iddia edilen olayla bir bağlantısı tespit edilemediğini” kaydetti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ayrıca geçmişe dönük yapılan incelemede sosyal medya platformlarında ve haber sitelerinde iddia edildiği gibi bir olaya ilişkin Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile 112 Acil Çağrı Merkezine intikal eden herhangi bir konu, olay veya şikâyet bulunmamaktadır. Bahse konu iddia edilen olayın Türkiye’nin neresinde ve ne zaman yaşandığının tesbiti ile ilgili de Emniyet Genel Müdürlüğü ile irtibata geçilmiştir.”