Reklam
Kategoriler: Yaşam

Salgınla birlikte hayvanlara şiddet arttı

Reklam

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi’nden avukat Deniz Tavşancıl Kalafatoğlu, yeni koronavirüs (Covid-19) salgınında hayvanlara uygulanan şiddetin arttığına dikkat çekti.

Hayvan hakları kanununun halen Meclis’ten geçmemiş olmasına tepki gösteren Deniz Tavşancıl Kalafatoğlu, Hürriyet gazetesi yazarı Fulya Soybaş’a yaptığı açıklamada, “El ayak çekilince insanlıktan nasibini almayan vicdansızlar ortaya çıkmaya başladı. Daha dün Edirnekapı’da 2 kedinin iç organları çıkarıldı. Bir başka kedi yere çarpılarak öldürüldü. Sistematik olarak artan ve cezasızlık ile taçlandırılan bu vahşet karşısında daha ne kadar suskun kalınacak?” diye sordu.

Soybaş’ın aktardığına göre Avukat Kalafatoğlu, hayvan hakları yasasının içeriğine ilişkin, “TBMM’nin 22 Ekim 2019 tarihindeki araştırma raporuna paralel bir yasa istiyoruz” diyerek olması gerekenleri 5 maddede sıraladı:

“1) Hayvanlar mal statüsünden çıkarılacak, duygulu birer varlık oldukları kabul edilecek.

2) Hayvan neslini yok eden her türlü eylem, hayvana şiddet, cinsel istismar ve hayvan dövüşleri TCK kapsamında en az 2 yıl 1 ay hapis cezası ile cezalandırılacak.

3) Hapis cezaları ertelenmeyecek, paraya çevrilmeyecek, hükmün açıklanması geriye bırakılmayacak. Sahipli-sahipsiz hayvan ayrımı kalkacak.

4) Belediyelere olası ihmal ve ihlallerinden dolayı idari ve cezai düzenlemeler gelecek.

5) Yasaklı ırklarla alakalı, barınaklardaki hayvanlara mizaç testleri yapılacak. Mizaç testlerini geçenler, taahhütname karşılığında sahiplerine geri verilecek.”

Bu haber en son değiştirildi 5 Mayıs 2020 13:16 13:16

Reklam

Önceki Haberler

DİSK’ten AYM kararını hatırlatan 1 Mayıs açıklaması

DİSK, Bakan Yerlikaya'nın 1 Mayıs açıklamasının ardından AYM kararının bir bölümünü hatırlatarak paylaşım yaptı. DİSK…

29 Nisan 2024 13:46

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,…

29 Nisan 2024 13:42

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39

AKP’li vekilden boğazda kaçak villa

AKP'li vekil Ayhan Gider’in Çanakkale Boğazı’nı gören villasının kaçak olduğu ortaya çıktı. Gider yaptığı açıklamada,…

29 Nisan 2024 09:20

AKP kulislerinde seçimin faturası kesilecek iddiası

Yarın gerçekleşecek olan seçim sonuçlarının değerlendirileceği AKP MYK'de, bazı isimlerin görevden alınacağı iddia edildi. Kulislere…

29 Nisan 2024 09:15

Mehmet Uçum’dan yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, yeni anayasa ile ilgili paylaşım yaptı. Van'daki irade gaspıyla ilgili paylaştığı…

29 Nisan 2024 09:00
Reklam