Sosyalist Liseliler'den İmza Kampanyası: YKS Tarihine Dokunma!

YKS sınav tarihinin ikinci kez değişmesi üzerine liseliler www.ykstarihinedokunma.org  üzerinden bir imza kampanyası başlattı.

Sosyalist Liseliler'den İmza Kampanyası: YKS Tarihine Dokunma!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 ay önce değiştirilen sınav tarihlerinin ikinci kez değiştirildiğini açıklamış, liseliler karara tepki göstermişti.

Liselerde laik, bilimsel ve parasız bir eğitim mücadelesini yükselten Sosyalist Liseliler,  sınav tarihlerinin değiştirilmesi üzerine www.ykstarihinedokunma.org  üzerinden bir imza kampanyası başlattı.

“Gençlerin geleceği ile oynanamaz! Bu yaşanan haksızlığa sessiz kalmayalım, geleceğimize el uzatılmasına karşı sesimizi yükseltelim.” diyen liselilerin açıklaması şu şekilde:

YKS TARİHİNE DOKUNMA!

Imza kampayasına sen de katıl!

Uzun yıllardır sıkça değişime uğrayan sınav sistemi, pandemi süreciyle birlikte bu sefer ikinci defa değişti.

Normal tarihleri Haziran ayının ikinci ve üçüncü haftası olarak belirlenen YKS’nin, salgınla birlikte Temmuz sonuna erteleneceği duyurulmuş ve üniversite sınavına hazırlanan milyonlarca genç planlamasını bu yeni tarihe göre yapmıştı.

Şimdi ise bir dizi sektörün olumsuz etkileneceği öne sürülerek YKS tarihinin 27-28 Haziran’a çekilmesi kararı açıklanmıştır.

Bu yaşanan süreç, ülkemizde emek vererek, bin bir zorlukla sınava çalışan ve geleceğini eline almaya çalışan gençliğin geleceğiyle oynanması dışında bir şey değildir.

Bütün bu kararlar alınırken gençliğin, ailelerin çıkarları değil, kimi sektörlerin karları göz önünde bulundurulmaktadır. Bu kabul edilemez!

Gençlerin geleceği ile oynanamaz!

Bu yaşanan haksızlığa sessiz kalmayalım, geleceğimize el uzatılmasına karşı sesimizi yükseltelim.

YKS tarihinin erkene çekilmemesi için bütün gençleri imza kampanyasına katılmaya çağırıyoruz!

SINAV BELİRSİZLİĞİ SON BULMALIDIR!

YKS TARİHİNE DOKUNMA!