Tahkim'den Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye ret!

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin 'Takım Harcama Limitine uygulanan faiz oranına" ilişkin kararına itirazı oybirliğiyle reddedildi

Tahkim'den Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye ret!

Tahkim Kurulu’nun TFF resmi sitesinden yaptığı açıklamayla Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin ‘Takım Harcama Limitine uygulanan faiz oranına” ilişkin kararına itirazı oybirliğiyle reddedildi. Bu kararla iki kulüp de transfer konusunda büyük bir sıkıntıya düştü.

Fenerbahçe ve Beşiktaş, harcama limitlerini aştıkları gerekçesiyle transfer yapamıyordu. Mevcut limite itiraz eden iki kulübe de TFF’den yanıt geldi.

Beşiktaş faiz indirimi talebiyle TFF’ye başvuruda bulunurken; Fenerbahçe limit artırımı talebiyle başvurusunu tamamlamıştı.

Tahkim Kurulu’ndan yapılan açıklamada iki kulübün yaptığı itirazlar reddedildi. İki takım da transfer konusunda zor duruma düştü. Takımlar oyuncu satışı yapmaz veya sponsor bulamazlarsa transfer yapamayacaklar.

İşte Tahkim’den yapılan açıklama:

1. E.2020/2 K.2020/10

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Kulüp Lisans Kurulu’nun 31.12.2019 tarihli “Takım Harcama Limitine uygulanan faiz oranına” ilişkin kararına itirazı incelendi. Dosyada yapılan inceleme ve değerlendirme kapsamında, Kurulumuz ‘un 09.01.2020 tarihli ara kararı doğrultusunda; TFF Kulüp Lisans Kurulu’ndan takım harcama limitlerine ilişkin dosya, ilgili tüm belgeler celp edildi. Yapılan müzakere neticesinde; itirazın reddine, oybirliği ile,

2. E.2020/3 K.2020/11

Fenerbahçe Futbol A.Ş.’nin Kulüp Lisans Kurulu’nun 31.12.2019 tarihli “Takım Harcama Limitine” ilişkin kararına itirazı incelendi. Dosyada yapılan inceleme ve değerlendirme kapsamında, Kurulumuz ‘un 09.01.2020 tarihli ara kararı doğrultusunda; TFF Kulüp Lisans Kurulu’ndan takım harcama limitlerine ilişkin dosya, ilgili tüm belgeler celp edildi. Yapılan müzakere neticesinde; itirazın reddine, oybirliği ile,

Karar verilmiştir.”

İŞTE SON DURUM

Bu kararın ardından Fenerbahçe’nin transfer yapabilmesi için 85 milyon liralık açığı futbolcu satarak kapatmaları, ardından da alacağı oyuncu maliyeti kadar artı bir para sağlaması gerekiyor.

Beşiktaş’ta 1 milyon 850 bin liralık bir limit bulunurken, transfer için oyuncu satışı yapmak durumunda.

Galatasaray’ın ise 75 milyon liralık bir harcama limiti bulunuyor. Sarı-kırmızılıların Bankalar Birliği ile yaptığı anlaşma nedeniyle iki yıl ödeme yapmayacağı için, bu durum kulüp harcama limitine yansıdı. Kulübün kredi taksitleri iki sezon sonra başlayacak.