Reklam
Kategoriler: İç Açı

Tarım Bakanlığı, “israfı önlemek için” milyonlarca lira harcadı

Reklam

Gıda israfını önlemek için bakanlıkça başlatılan “Gıdanı Koru Kampanyası”nın yürütülmesi için, hizmet alımı yapıldı. Alımı ihale açmadan, “doğrudan temin” usulüyle yapan daire başkanlığı, proje için 4 milyon liraya yakın ödeme yaptı.

Tarım Bakanlığı, FAO işbirliğiyle gıda kaybını önlemek için “Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık” projesi başlattı. “sofranasahipcik” internet sitesinden yurttaşlara gıda israfı ile mücadele etmesi öğütlendi. Ancak “Söz ver”, “İsrafla mücadele et” önerileri sözde kaldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin geçen günlerde tanıtımını yaptığı, gıda israfını önlemek için bakanlıkça başlatılan “Gıdanı Koru Kampanyası”nın yürütülmesi için, hizmet alımı yapıldı.

Alımı ihale açmadan, “doğrudan temin” usulüyle yapan Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, proje için Bakanlık bütçesinden 4 milyon liraya yakın para ödedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) işbirliğiyle, gıda kaybı ve israfını önlemek için “Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık” projesi başlatıldı. Proje kapsamında “sofranasahipçık” internet sitesinden tüm yurttaşların gıda israfı ile mücadele etmesi amacıyla “söz vereceği” bir dijital imza kampanyası da başlatıldı.

İHALESİZ ALIM

Cumhuriyet’ten Sena Yaşar‘ın haberine göre,  Söz konusu kampanya, yurttaşlara “israfla mücadele” tavsiyesi verirken, bakanlık bütçesine pahalıya mal oldu. Projenin ilk adımının atıldığı geçen mayıs ayından bu yana, birbirinden farklı kampanyaları yürütmek için çok sayıda hizmet alımı yapıldı. Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre, hizmet alımlarının hepsi, yönetmeliğe göre istisnai durumlarda yapılması için yetki verilen “22/b (doğrudan temin) usulüyle” yapıldı, ihale yöntemi tercih edilmedi.

Projenin geçen hafta Bakan Pakdemirli tarafından tanıtımı yapılan “Söz Ver” dijital imza kampanyası için ise, yine aynı usulle hizmet alımı yapıldı. Bu alımda, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nca, bu kez pazarlık için başka firmaların devreye girmesinin de engellendiği, bakanlığın diğer işlerini yapan bir mühendislik firmasından hizmet alımının tercih edildiği iddia edildi.

Bakanlık bütçesinden, kampanyaya son yapılan dijital hizmet alımına 2 milyon TL ödenirken, bugüne kadarki alımlarla birlikte toplamda 4 milyon TL’ye yakın para harcandı.

Reklam

Önceki Haberler

“Maarif modeli çöpe! Bilimsel ve laik eğitim istiyoruz!”

MEB'in "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ne tepkiler sürüyor.

27 Nisan 2024 19:47

Sınıf Tavrı’ndan 1 Mayıs çağrısı: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a!

Sınıf Tavrı 1 Mayıs'a dönük bir açıklama yayımladı.

27 Nisan 2024 19:26

“Laiklik ihlalleri ve bunlara meşruiyet katan faaliyetler nereden gelirse gelsin kabul edilemez!”

Laiklik Meclisi yerel seçimler öncesinde ve sonrasında gerek iktidar gerekse CHP tarafından yapılan laiklik ihlalleri…

27 Nisan 2024 18:30

Adana Demirspor taraftarı 1 Mayıs’ı selamladı

Adana Demirsporlu taraftarlar, “Her sokakta izin, bu memleket bizim!” ve “Working Class Hero” (İşçi sınıfının…

27 Nisan 2024 09:30

Protokol skandalı: AKP’liye koltuk var CHP’liye yok!

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 23 Nisan’da düzenlenen resmî törende AKP’li ilçe başkanına protokolde koltuk verilirken, CHP…

27 Nisan 2024 09:19

AKP Grup Başkanı Güler: Partili cumhurbaşkanı’ tartışılabilir

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bir televizyon programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını cevaplandırırken, yeni anayasa…

27 Nisan 2024 09:06
Reklam