TGS: Kamuoyundan ne gizlenmek isteniyor?

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), son günlerde gazetecilere yönelik artan baskıyla ilgili açıklama yaptı.

TGS: Kamuoyundan ne gizlenmek isteniyor?

Sınır hattına taşınan sığınmacıları takip eden gazetecilere yönelik baskılara ilişkin açıklama yapan TGS, “Türkiye kamuoyundan ne gizlenmek isteniyor?” diye sordu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), sınıra taşınan sığınmacıları takip eden gazetecilere yönelik artan baskılara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, sınır hattında çalışan gazetecilerin polis tacizi altında ve zor koşullarda çalıştığı ifade edildi.

‘GAZETECİLER HEDEFTE’

Son bir haftada yerli ve yabancı 20 gazetecinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, “İdris Sayılğan ve Alptekin Dursunoğlu tutuklandı. İdris Sayılgan, tutukluluğuna yapılan itirazın ardından serbest bırakıldı. Yine yaptıkları haberler nedeniyle gazeteci Barış Terkoğlu ile Hülya Kılınç da tutuklandı. Sınır hattında yaşanan insanlık dramının kamuoyuna duyurulmasını engellemek isteyenler, yine gazetecileri hedef aldı” denildi.

“TÜRKİYE NEYİ GİZLİYOR?”

“Türkiye kamuoyundan ne gizlenmek isteniyor?” diye soran TGS, “Neden gazetecileri sürekli gözaltına alarak halkın doğru bilgilenme hakkını engelliyorsunuz? Gazetecilik suç değil kamusal bir görevdir. Gazeteciler halkın gerçekleri öğrenebilmesinin güvencesidir” ifadelerine yer verdi.

Soylu, geçiş yapan sığınmacı sayısının teyit edilemediğini söyleyen gazeteci Namık Koçak’a yönelik ifadelerine de tepki gösterdi.

Soylu ve gazeteci Namık Koçak arasında geçen diyalog şu şekildeydi:

“Süleyman Soylu: Siz kimsiniz?

Namık Koçak: Tele 1

Soylu: Siz kimin tarafındasınız?

Namık Koçak: Türkiye.

Soylu: Hiç belli değil, İçişleri Bakanı yalan mı söylüyor?”