Reklam
Kategoriler: Sol Şerit

TKH: Savunma Yürüyüşü’nün yanındayız!

Reklam

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) baro başkanlarının, AKP’nin barolara ilişkin hazırladığı değişikliğe tepki olarak Ankara’ya düzenlediği ‘Savunma Yürüyüşü’ne yapılan polis müdahalesine ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, yapılmaya çalışılan müdahalenin, gerici iktidar ve tek adam rejiminin hukuk dışı uygulamalarına karşı çıkan baroların ve yönetimlerinin tasfiye edilmek istenmesinden başka bir anlamı olmadığı vurgulanırken, yargının AKP iktidarının sopası haline döndüğü ülkemizde yargı bağımsızlığı diye bir şeyin neredeyse kalmadığı ifade edildi.

“Avukatların haklı taleplerini ifade etmeleri engellenemez!Savunma Yürüyüşü’nün yanındayız!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“AKP iktidarının baroların yapısına ve seçim sistemine dönük müdahalesine karşı bundan dört gün önce Türkiye’nin dört bir tarafından yürüyüş başlatarak bugün Ankara’da buluşmak isteyen baro başkanlarına dönük polis tarafından yapılan engelleme kabul edilemez.

Yapılmaya çalışılan müdahalenin, gerici iktidar ve tek adam rejiminin hukuk dışı uygulamalarına karşı çıkan baroların ve yönetimlerinin tasfiye edilmek istenmesinden başka bir anlamı yoktur. Amaç, baroları bölerek yandaş barolar ortaya çıkmasını sağlamak ve demokrasicilik oyunu adı altında Türkiye Barolar Birliği’ni ve baroları iktidarın kontrolü altında tutmaktır.

Yargının AKP iktidarının sopası haline döndüğü ülkemizde yargı bağımsızlığı diye bir şey neredeyse kalmamıştır. Mahkemelerin çoğu , Cumhurbaşkanlığı’nın bir apartına dönüşmüş, Adalet Bakanlığı cemaat ve tarikatların arka bahçesi halini almıştır. Bunlar kadar önemli bir diğer şey ise sermaye iktidarına karşı çıkanların yargı eliyle haksız bir şekilde baskı altına alınarak yeri geldiğinde kendilerini savunma haklarının bile ellerinden alınmasıdır.

Bu açıdan baro başkanlarının başlattığı “Savunma Yürüyüşü” önem taşımaktadır ve mesele barolara yapılmaya çalışılan müdahalenin ötesine de işaret etmektedir. Yürüyüşe Ankara’da yapılan müdahale tam da bunun göstergesidir.

AKP iktidarının hukuksuzluklar üzerine kurulu düzeni bir kere daha görünür olmuş, kendisine yandaş olmayan barolara ve avukatlara tahammül edemeyen AKP’nin ne yapmak istediği ortaya çıkmıştır.

Tüm halkımız bu gerçeği görmeli ve tavrını emekten, bağımsızlıktan ve laiklikten yana koymalıdır.”

Reklam

Önceki Haberler

CHP’li Bozbey tepki çeken atama kararından vazgeçti

Yeğenini belediyenin iştirakı olan bir şirkete yönetim kurulu başkanı olarak atayan Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nin CHP’li…

7 Mayıs 2024 14:25

Hamas’ın kabul ettiği önerilerle ilgili detaylar ortaya çıktı

Hamas'ın kabul ettiğini duyurduğu Mısır ve Katar arabuluculuğunda yürütülen Gazze'de ateşkes ve karşılıklı esir takası…

7 Mayıs 2024 12:53

Yargıtay krizi büyüyor: 32. turda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 32.…

7 Mayıs 2024 12:49

Bir sigara grubuna daha zam

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, JTİ grubu sigaralara…

7 Mayıs 2024 12:34

Üç fidan, İstanbul, Ankara ve İzmir’de anıldı: Bağımsız ve sosyalist Türkiye’yi kuracağız!

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilmelerinin yıldönümünde TKH Gençliği tarafından yapılan eylemlerle…

6 Mayıs 2024 18:57

İstanbul’daki 1 Mayıs baskınlarında gözaltına alınan 12 kişi için tutuklama talebi

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında Saraçhane’den Taksim’e yürümek istedikleri gerekçesiyle dün sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınan…

6 Mayıs 2024 16:30
Reklam