Reklam
Kategoriler: Sol Şerit

“TKP’nin 100 Yılı: Dünümüz, Bugünümüz, Yarınımız” okuyucuyla buluşuyor!

Reklam

Yeni Ülke Yayınları tarafından Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) kuruluşunun 100.Yılı vesilesiyle hazırlanan “TKP’nin 100 Yılı: Dünümüz, Bugünümüz, Yarınımız” kitabı okuyucuyla buluşuyor.

TKP’nin 100 yıllık tarihindeki önemli siyasal çalışmaların ve verilen mücadelelerin de özetlendiği kitapta, bu çalışma ve mücadelelere eğilen bir dizi makalenin yanı sıra, TKP tarihindeki bazı öncü kadroların portreleri de aktarılıyor. Kitabın TKP’nin 100 yıllık tarihinin köşe taşlarının bütünlüklü bir okumasını sağlaması, 100 yılın deneyiminin bugünkü sosyalizm mücadelesiyle sağlıklı bağlar kurması noktasında işlev görmesi bekleniyor.

Kitabın sunuş yazısında kitabın yazılış amacı şöyle açıklanıyor:

“Türkiye Komünist Partisi yüz yaşında. Yüz yılın mücadele deneyimi, yarattıkları, ürettikleri, eksiklikler, yarım kalanlar, bugüne kalanlar, unutulanlar, hep hatırlananlar ve daha birçoğu bir asırlık büyük bir miras artık. Bu mirası bir bütün olarak nasıl ele alacağız? Sorunun yanıtı bir yanıyla oldukça kolay (ve doğru), fakat başka bir yanıyla, bu mirası sahiplenen öznelerin güncel politik pozisyonları ve birbirlerine olan mesafeleriyle ele alınırsa ortaya zorluklar çıkıyor. Öyle ki, bazen, ortaya ‘hangi TKP?’ sorusu bile çıkabiliyor.

Miras, siyasi mücadele içerisinde ‘devredilen/bırakılan’ değil ‘sahiplenilen/hak edilen’ bir olgudur. Şüphesiz, siyasi mücadeleyi yürüten öznenin teorik-ideolojik bütünlüğü kendine bir kanal yaratıyor ve kendinden sonra gelenleri de biçimlendiriyor. Bu anlamıyla, mirası sahiplenen açısından, bütünlüğü ifade eden o kanalın da sahiplenilmesi gerekiyor. Peki öyleyse, TKP’nin 100 yıllık mirasını sahiplenenler bu bütünlüğü nerede görüyorlar?

Elinizdeki kitap bu soruya yanıt arıyor.”

Reklam

Önceki Haberler

Adana Demirspor taraftarı 1 Mayıs’ı selamladı

Adana Demirsporlu taraftarlar, “Her sokakta izin, bu memleket bizim!” ve “Working Class Hero” (İşçi sınıfının…

27 Nisan 2024 09:30

Protokol skandalı: AKP’liye koltuk var CHP’liye yok!

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 23 Nisan’da düzenlenen resmî törende AKP’li ilçe başkanına protokolde koltuk verilirken, CHP…

27 Nisan 2024 09:19

AKP Grup Başkanı Güler: Partili cumhurbaşkanı’ tartışılabilir

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bir televizyon programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını cevaplandırırken, yeni anayasa…

27 Nisan 2024 09:06

2013’ten 2023’e Türkiye’nin ekonomik seyri

Türkiye ekonomisinin 10 yıllık seyri. Türkiye kişi başı gelirde alt ligde

27 Nisan 2024 08:54

Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili yeni düzenleme

Mevsimlik tarım işçileri ile ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarını düzenleyen cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

27 Nisan 2024 08:42

MEB “yeni müfredat” taslağını erişime açtı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) uzun süredir üzerinde çalışılan yeni müfredat taslağını kamuoyu ile paylaştı. Bir…

26 Nisan 2024 15:02
Reklam