Reklam
Kategoriler: Gündem

TTB Merkez Konseyi Başkanı Adıyaman: Bayramda kamusal önlem şart

Reklam

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, Kurban Bayramı “Bayramda kamusal önlem şart” uyarısında bulundu.

Adıyaman, Kurban Bayramı’na çok az bir süre kaldığını, Türkiye’de birinci dalganın henüz atlatılamadığını ve vaka sayıları binin altına düşse de test sayısı düştüğü için vakaların azaldığına dikkat çekti. Türkiye’de vaka temaslılarına test yapmaktan vazgeçildiğini hatırlatarak, “Test sayısını artırıp filyasyon kurallarına uysanız vaka sayıları da artacak” ifadesini kullandı.

DSÖ’nün test sayısı artırılsın uyarılarına rağmen ülkemizde azaltıldığını belirten Adıyaman, “Kurban Bayramı’nın kurban kesimi, bayramlaşma ve ev içi ziyaretler nedeniyle salgının hızlanmasında etkisi olacak” dedi.

Bakanlık ve Bilim Kurulu üyelerinin yaptığı bu açıklamaları kabul etmenin mümkün olmadığını söyleyen Adıyaman, “Pandemiyle mücadelede önlemleri halkın üstüne yıkamazsınız” dedi.

“Sağlık Bakanı ‘Birinci dalgaya hakim olduk, salgın kontrol altında’ diyorsa yurttaşların rehavete kapılmasını engelleyemezsiniz” uyarısında bulunan Adıyaman, birinci dalganın henüz atlatılmadığını, salgının hızının düşmediğini, bazı bölgelerde vakaların arttığını, yoğun bakımda yatan hasta sayısında artışın sürdüğünü belirtti.

“Kurban Bayramı’nda kesinlikle kamusal tedbir alınması şart. Bu önlemleri almazsanız bayramdan iki hafta sonra vaka artışını görürsünüz. Biz bunu 1 Haziran’da yeniden açılımın sonuçları sonrası yaşadığımız vaka artışlarıyla gördük” hatırlatmasında bulunan Adıyaman, sonbaharda influenza (grip) salgını öncesi vaka sayılarının azaltılmasının gerektiğini söyledi.

Reklam

Önceki Haberler

Üç fidan, İstanbul, Ankara ve İzmir’de anıldı: Bağımsız ve sosyalist Türkiye’yi kuracağız!

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilmelerinin yıldönümünde TKH Gençliği tarafından yapılan eylemlerle…

6 Mayıs 2024 18:57

İstanbul’daki 1 Mayıs baskınlarında gözaltına alınan 12 kişi için tutuklama talebi

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında Saraçhane’den Taksim’e yürümek istedikleri gerekçesiyle dün sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınan…

6 Mayıs 2024 16:30

Bursa’nın CHP’li yeni belediye başkanı yeğenine üst düzey görev verdi

AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğenini belediyenin şirketine ‘başkan’ olarak…

6 Mayıs 2024 16:25

YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin kesin seçim sonuçlarını duyurdu. Yener, seçimlerin…

6 Mayıs 2024 16:14

Denizlerin izinde: Bugün neredeyiz?

"Tam bağımsız Türkiye sloganı içi boş bir slogan değildir. Bu sloganın ağırlığını taşıyabilmek antiemperyalist mücadelede…

6 Mayıs 2024 13:04

Denizlerin mücadelesi neydi?

"Şüphesiz onların yaptıklarını bir kaç sayfaya sığdırmak mümkün değil fakat yine de onların bunu ne…

6 Mayıs 2024 12:56
Reklam