Merkez Bankası tarafından yayımlanan ve Türkiye’nin fiyat düzeyinin ticaret yaptığı ülkelerin fiyat düzeylerine göre değişimini gösteren reel efektif döviz kuru endeksi tüketici fiyatları (TÜFE) bazında Nisan 2020’de 68.88 puana indi. Bir aydaki düşüş yüzde 5.53 oldu.
Dünya gazetesinden Şebnem Turhan’ın haberine göre, böylece endeks kur şoku krizinin yaşandığı Eylül 2018’den beri görülen en düşük seviyeye inmiş oldu. TCMB’nin açıklamasına göre yurtiçi üretici fiyatları (Yİ-ÜFE) bazlı reel efektif döviz kuru da 75.88’e geriledi.
Reel döviz kuru endeksi nisanda TÜFE bazlı olarak mart ayına göre yüzde 5.53 azaldı. Gelişmekte olan ülkeler bazlı reel efektif endeksi 59.67 puandan 56.09 puana geldi. Gelişmiş ülkeler bazlı reel efektif endeksi 82.70 puandan 78.53 puana geriledi. Gelişmekte olan ülkeler bazlı reel efektif kur endeksinde 1 aylık düşüş yüzde 6.08, gelişmiş ülkeler bazlı reel efektif endeksindeki kayıp ise yüzde 5.05 olarak belirlendi.
Yılbaşından bu yana reel efektif döviz kuru endeksi TÜFE bazlı olarak yüzde 9.47 kayıp yaşamış oldu. Reel efektif döviz kuru endeksi, en yüksek seviyeyi 127.72 ile Aralık 2007’de, en düşük seviyeyi ise 62.51 ile Eylül 2018’de görmüştü.
TÜİK'in 2024 yılına ilişkin çocuk istatistiklerine göre, maddi yetersizlik nedeniyle çocukları yeni giysilere sahip olamayan…
Gazeteci Barış Terkoğlu, Onlar TV yayınında, Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluş yıl dönümü nedeniyle MSB'nin hazırlayacağı…
İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Abbas hakkında 'ev hapsi' ve 'hem yurt dışına çıkış…
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından başlayan protestolara katıldığı gerekçesiyle hakkında dava açılan bir…
Çağdaş Hukukçular Derneği Onursal Başkanı Av. Selçuk Kozağaçlı'nın tekrardan tutuklanması sonrasında AV-SEN yaptığı açıklamada "…
DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 1 Mayıs programını açıkladı. Uzun yıllardır olduğu gibi bu yıl…