Reklam
Kategoriler: İç Açı

Ulaştırma Bakanı görevden alındı

Reklam

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın görevine son verildi. Resmi Gazete’de yayımlanan “atama kararı”na göre Mehmet Cahit Turhan’ın yerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na Adil Karaismailoğlu atandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ı görevden aldı

Resmi gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Anayasa’nın 104 ve 106’ncı maddeleri gereğince Cumhurbaşkanı Kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın görevine son verildi. Turhan’ın yerine Bakan Yardımcısı Adil Karaismailoğlu getirildi.

Yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun özgeçmişi şöyle:

“Trabzon’da 1969’da doğan Karaismailoğlu, Trabzon Lisesi’ni bitirdikten sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliğinden mezun oldu.

Yüksek lisansını, Bahçeşehir Üniversitesi Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi programında tamamlayan Karaismailoğlu, Mayıs 1995’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğünde ilk görevine başladı.

Karaismailoğlu, İETT Genel Müdürlüğünde mühendis ve yönetici olarak görev yaptı. 2002 yılından itibaren İBB Trafik Müdürlüğünde trafik kontrol merkezi, sinyalizasyon, akıllı trafik sistemlerinden sorumlu müdür yardımcısı olarak çalışan Karaismailoğlu, 16 Kasım 2009’da Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğüne atandı.

Ardından Ulaşım Daire Başkanlığı görevine getirilen Karaismailoğlu, Temmuz 2016’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresinde (TOKİ) İstanbul Emlak Dairesi Başkanlığı görevine atandı. 26 Nisan 2018’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirilen Karaismailoğlu, Eylül 2019’dan beri Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Karaismailoğlu, evli ve iki çocuk babası.”

Bu haber en son değiştirildi 28 Mart 2020 10:40 10:40

Reklam

Önceki Haberler

Yurtsever gazetesinin 8. sayısı çıktı: İşte 22 yıllık AKP iktidarı!

Aylık olarak yayımlanan Yurtsever gazetesinin 8. sayısı "İşte 22 yıllık AKP iktidarı" manşetiyle ve 1…

15 Mayıs 2024 09:27

ÖZEL HABER | Yandaşlara kaynak tasarruf tanımıyor: MEB eğitimleri özel otellerde!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sürekli yapılan hizmet içi eğitimler, bugüne kadar Öğretmen Evleri’nde ve Hizmet…

15 Mayıs 2024 09:00

GÖRÜŞ | Av. Doğan Erkan: AKP yeni anayasa yapabilir mi?

AKP’nin iktidar öncesi ve ilk iktidarı dönemi siyasal/ideolojik programının asıl kaynağını göremeyen kesimler bir tarafa…

15 Mayıs 2024 08:00

RÖPORTAJ | Üniversite ve liseli gençlik iddialı: Çaresiz olmadığımızı göstermek için bir araya geliyoruz

"Laiklik başlığı gençlik adına en kritik başlıklardan biri. Çünkü laikliğin hedef alınmasının temel sebeplerinden birisi…

15 Mayıs 2024 07:25

Yeni Ülke dergisinin 29. sayısı “Devlet ve İktidar” dosya konusu ile çıktı

İki aylık fikir dergisi Yeni Ülke'nin 29. sayısı yayımlandı.

14 Mayıs 2024 22:36
Reklam