Reklam
Kategoriler: İç Açı

Ümraniye Belediyesi’nden, İlim Yayma Vakfı için online sınav!

Reklam

AKP’li Ümraniye Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın başkan vekilliği yaptığı İlim Yayma Vakfı için online seviye tespit sınavı gerçekleştirdi. Bölge sakinleri belediyenin sadece söz konusu vakıfla böyle bir hizmet gerçekleştirmesine tepki gösterdi.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre Ümraniye Belediyesi yetkilileri altyapıyı vakfın hazırladığını belediyenin sınavın linkini ücretsiz sitelerine koyduklarını söyledi. Ümraniye Belediyesi, 16 Haziran’da İlim Yayma Vakfı işbirliği ile ilk ve ortaöğretim öğrencileri için online ortamda seviye tespit sınavı düzenledi.

Belediye yaptığı duyuruda “Sınavda başarı elde eden öğrenciler, İlim Yayma Vakfı’na ait okullarda kayıt yaptırdığı takdirde aldığı puanlara göre burs imkânından yararlanabilecek” ifadelerini kullandı.

İlçe sakini Bulut Can Okuducu “Ümraniye Belediyesi ile İlim Yayma Vakfı’nın ilişkisi hız kesmiyor. Her özel okulun rutin yaptığı bursluluk sınavı, söz konusu İlim Yayma Vakfı olunca yöntem değiştiriyor.

Ümraniye Belediyesi; geçmişte yer tahsisi yaptığı, mahallemizdeki park alanının kullanımına izin verdiği İlim Yayma Vakfı’na ait kolej için şimdi de seviye tespit sınavı gerçekleştirdi. Ümraniye Belediyesi tüm eğitim kurumları ve özel okular için seviye tespit sınavı yapıyor mu? Ümraniye Belediyesi resmi web sitesinde duyurulan ve reklamı yapılan özel okuldan bu duyuru için herhangi bir ücret aldı mı ya da aksine bu sınavı gerçekleştirmek için borçlandığı belediye bütçesinden yeni bir harcama mı yaptı? ‘İlim Yayma Vakfı’ Ümraniye Belediyesi için nasıl bir ayrıcalığa sahip” diye sordu.

Ümraniye Belediyesi yetkilileri ise talebin sadece söz konusu vakıftan geldiğini belirterek altyapıyı vakfın oluşturduğunu, kendilerinin sadece internet sitelerinde linki paylaştıklarını söyledi.

Reklam

Önceki Haberler

3 bebek hayatını kaybetti: Savcılık soruşturma izni istedi, Sağlık Bakanlığı bir yıldır yanıt vermedi

Kocaeli’nde dördüz doğum sonrası üç bebeğin ölümüyle ilgili hastane ve doktor hakkında savcılığın soruşturma izni…

21 Ekim 2024 18:35

Buca Belediyesi’nde işçiler greve çıktı

Buca Belediyesi’nde çalışan DİSK Genel-İş üyesi işçiler, yürütülen toplu iş sözleşmesi sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine…

21 Ekim 2024 18:19

İddianamede ortaya çıktı: Yenidoğan çetesi bir bebeğin kör kalmasına sebep oldu

Yenidoğan çetesine ilişkin hazırlanan iddianameden yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. İddianamede yer alan bilgilere…

21 Ekim 2024 18:12

İstanbul ve İzmir Baro Başkanları belli oldu

İstanbul Barosu’nun yeni başkanı, Değişim İçin Avukatlar Grubu’ndan İbrahim Özden Kaboğlu olurken Çağdaş Avukatlar Grubu…

21 Ekim 2024 18:03

Narin Güran cinayetinde iddianame hazır: Bir numaralı sanık belli oldu

Narin Güran cinayetine ilişkin HTS kayıtları ve DNA incelemeleri dahil tüm deliller savcılığa teslim edildi.…

21 Ekim 2024 17:53

TKH’den “Yenidoğan” çetesi skandalına karşı eylem: Soygun-mafya-çete-tarikat düzeniniz yıkılacak

TKH ‘Yenidoğan Çetesi’ne ve skandalın sorumlularına karşı sokağa çıktı. TKH'den yapılan açıklamada "Bu ülkede bakan…

21 Ekim 2024 17:50
Reklam