Yargıçlar Sendikası'ndan Ayşe Sarısu Pehlivan açıklaması
Ölüm orucunun ardından hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in yaşatılması yönünde açıklamalarda bulunmasının ardından görevinden alınan Pehlivan’ın açığa alınma süresi 2 ay daha uzaltıldı.
Yargıçlar Sendikası tarafından yapılan yazılı açıklamada, her iki kararın da gerekçesinin bulunmadığı anımsatılarak, “Yeniden uzatma kararı verilmesinin mantıklı bir açıklaması olmadığı gibi söz konusu bu durum mobing olarak değerlendirilmektedir” denildi. Açığa alma kararının bir an önce kaldırılması istendi.
Yargıçlar Sendikası tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Yaklaşık üç ay önce Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından sendikamız genel başkanı İzmir Karşıyaka yargıcı sayın Ayşe Sarısu Pehlivan’ın geçici olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verilmiştir. Bu sürenin dolması üzerine görevden uzaklaştırma iki ay süre ile uzatılmıştır. Öncelikle her iki kararın da gerekçesi bulunmamaktadır. Hakimler ve Savcılar Kanunun 81.maddesi gereğince denilmiş olup, madde yazımı dışında hukuki olarak bu kararın verilmesinin nedeni somut olarak gösterilmemiştir. Başkanımızın tamamen insani ve vicdani nedenlerle ve hukuk devletinde herkesin savunması gereken yaşam hakkına ilişkin yazmış olduğu paylaşımların, sosyal medyadaki bazı fanatikler, trol hesap sahipleri tarafından gerçek anlamından soyutlanarak suç ihbarına dönüştürülmesi ve Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından sosyal medya üzerinden yapılan linçlere prim veren, soruşturma konusu yapılan ölüm oruçları üzerine toplumda aydın kesim tarafından yüzlerce açıklama varken örgütlenme özgürlüğüne darbe vuran mahiyette soruşturma başlatılmış ve tedbiren görevden uzaklaştırma kararı verilmiştir.
Bu tedbir kararı ciddi ve ağır denilebilecek ihbar ve suçlamalarda bile uygulanmayan bir tedbir kararı olup hukuki gerekçeden yoksundur. Zira; yazılan twitter paylaşımları hiçbir şekilde suç unsuru içermemektedir. Yargıçlar ve savcıların sosyal medya platformlarında paylaşımlar yaptıkları bir gerçek olup, ifade özgürlüğü kapsamında olan bu hususun soruşturma konusu yapılarak görevden uzaklaştırma şeklinde tedbir kararı verilmesi hak ve hukuk ihlali niteliğindedir. Kimi yargıç ve savcıların geçmişteki açıkça siyaset içeren, suç işlemiş bazı kişileri övme niteliğindeki paylaşımlarına dokunulmazken, sendika başkanımızın böyle bir işleme muhatap yapılması hakkaniyet duygusunun ağır bir ihlalidir. Ağır mağduriyet yaratan bu uygulamanın hukuki gerekçelerden yoksun olduğu açıktır. Üstelik, sadece yazılan twitter paylaşımları nedeniyle yürütülen bu soruşturmanın üç ay içinde bitirilmemesi ve yeniden uzatma kararı verilmesinin mantıklı bir açıklaması olmadığı gibi söz konusu bu durum mobing olarak değerlendirilmektedir.
Hakimler ve Savcılar Kurulu’nu, evrensel hukuk ilkelerine aykırı ağır bir hak ihlali yaratan, örgütlenme özgürlüğüne ağır darbe mahiyetindeki soruşturmayı bir an önce sonuçlandırmaya, başkanımız hakkındaki yasal dayanaktan yoksun açığa alma kararını kaldırmaya davet ediyor ve durumu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”
Bu haber en son değiştirildi 15 Ağustos 2020 16:58 16:58
Tüketim boykotu çağrısı yaptıkları nedeniyle gözaltına alınan oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu ve 10 kişi ,…
Antep’te bulunan Ecoplast fabrikasında çalışan işçi Cüneyt Tişkaya boykot çağrısını paylaştığı için işten çıkarıldı.
Sosyal medyadan boykota destek veren oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu dahil 11 kişi gözaltına alınmıştı.. Saraçhane…
ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin 185 ülke için yüzde 1o ile yüzde 50 arasında gümrük…
Sosyal medyadan boykota destek veren oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu dahil 11 kişi gözaltına alınarak emniyete…
TRT, boykot çağrısına destek verdikleri gerekçesiyle kanallarındaki dizilerde rol alan sanatçıları projelerden çıkartmaya devam ediyor.