Reklam
Kategoriler: Gündem

AKP insanları böyle fişliyormuş: Cihan Ekşioğlu’nun MİT’e sattığı yazılım

Reklam

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, bugünkü yazısında son günlerde gündemden düşmeyen isim Cihan Ekşioğlu ile ilgili çarpıcı bir detaya yer verdi.

Yarkadaş, Cihan Ekşioğlu ile ilgili Sedat Peker’in iddialarını da değerlendirirken Ekşioğlu’nun MİT’e yazılım sattığını söyledi. Yarkadaş’ın  yazısının  ilgili bölümü şöyle:

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in önceki akşam yeniden gündeme getirdiği Cihan Ekşioğlu’na yönelik iddialar yenilir yutulur cinsten değil… Peker, Soylu’ya yakınlığıyla bilinen Ekşioğlu’nun içinde olduğunu iddia ettiği onlarca pisliği anlattı. Sedat Peker’in yaptığı açıklamalarda dikkat çeken bir başka konu ise FETÖ Borsası’nın odağında yer aldığı iddia edilen Ekşioğlu gibi bir ismin MİT’e “yazılım” satabilmesiydi.

HERKESİ İZLİYORLAR

Peker’in iddialarının ardından yaptığım araştırma sonucu, Cihan Ekşioğlu’nun 3 milyon TL’ye alıp 50 milyon TL’ye sattığı yazılımın daha önce de gündeme geldiğini gördüm. Ekşioğlu, bir magazin dergisine verdiği röportajda, MİT’e yazılım sattıklarını söylerken, istenilen kişilerin Twitter ve Whatsapp görüşmelerine ulaşabildiklerini açıklıyor.

Cihan Ekşioğlu yaptığı işi şöyle anlatıyor:

“Bunun dışında sosyal medya çözümleme ve takip işleri var bizde. Biz takip etmiyoruz bunları çözümleyen sistemleri istihbarat servislerine satıyoruz. Bu da örneğin Twitter’daki hareketliliği takip edebiliyorsunuz, hangi noktadan çıktığını, çağrıların nereden geldiğini kimin kiminle neler yaptığını çözümleyebiliyoruz.”

Cihan Ekşioğlu, verdiği röportajda “Suçu olmayan vatandaş  ‘Acaba dinleniyor muyum?’ diye endişelenmesin. Suçun yoksa niye endişeleniyorsun?” diye üst perdeden konuşuyor.

Sanırım MİT’in de yapılan alışverişleri yeniden gözden geçirmesi ve bunca iddianın odağında bulunan Ekşioğlu ile tüm ilişkilerini kesmesi gerekiyor. Varsa, MİT personelinin yakını olup Ekşioğlu’nun şirketinde çalışan kişiler de bu şirketlerden ayrılmak zorundadır.  Bunlar yapılmadığı takdirde, bir süre sonra MİT de tartışmaların odağına çekilecektir.

Reklam

Önceki Haberler

EYT açıklamasından sonra Bilal Erdoğan’a kritik soru: Ne iş yaptın?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, 2023'teki genel seçimlerinden hemen önce yasalaşan emeklilikte yaşa takılanlar…

16 Eylül 2024 18:36

Abdullah Gül, Kraliyet’in fonladığı toplantıya katıldı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İngiltere tarafından fonlanan ve Kraliyet’in himayesindeki Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin Yönetim…

16 Eylül 2024 18:29

Narin’in abisinden Diyarbakır Barosu’na hukuki destek talebi

Diyarbakır Barosu, Narin Güran'ın ağabeyi Baran Güran'ın hukuki destek için baroya başvuru yaptığını duyurdu.

16 Eylül 2024 18:22

25 kişinin hayatını kaybettiği apartmanın müteahhiti, suçu depreme attı

Gaziantep'te, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 25 kişinin hayatını kaybettiği Gözde Apartmanı davasında sanık müteahhit…

16 Eylül 2024 17:53

Ayhan Bora Kaplan davasında ara karar: Tahliye çıkmadı, HTS kayıtları yeniden incelenecek

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında mahkeme ara kararlarını açıkladı. Mahkeme Başkanı, tüm sanıkların mevcut…

16 Eylül 2024 17:43

Narin Güran cinayeti meclis gündeminde: Tavşantepe köyündeki doğal olmayan ölümlerin hepsi araştırılsın

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, Narin'in cinayetini Meclis gündemine taşıyarak; Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi…

16 Eylül 2024 17:34
Reklam