Reklam
Kategoriler: İç Açı

AKP’li başkan çekinmeden itiraf etti: İster kızımı, ister oğlumu çalıştırırım

Reklam

Mersin’in AKP’li Akdeniz Belediyesi’nin yapılan meclis toplantısında kuruma 2.5 yılda alınan 18 sözleşmeli personel tartışması yaşandı.

Sözcü’den Ali Ekber Şen’in haberine göre CHP’li Meclis Üyesi Mithat Ertaş belediyedeki incelemesini tamamlayan mülkiye müfettişinin raporunda yer alan tespitleri aktararak, şunları söyledi:

“İhtisas komisyonları raporları web sitesinden yayınlanmıyor. Belediye başkanı görevde olduğu sürede 18 sözleşmeli personel almış ve sözleşmeli personel sayısı 35 olmuş. Belediyede şehit yakını ve gazi istihdamında eksiklikler var. 2019 ve 2020 yıllarında personele ikramiye verilmemiş. 2021’de sadece 2 personele ikramiye verilmiş. Ayda ortalama 100 kez doğrudan temin usulüyle ihaleye çıkılmış. Doğrudan teminlerin büyük kısmı aynı mallarla ilgilidir.”

Ertaş, “Sözleşmeli personelin genelde torpilli kişiler olduğu yönünde bir algı vardır. Biz de bu 18 sözleşmeli personelin kim olduğunun, neden alındığının açıklanmasını istiyoruz. Neden sadece 2 personele ikramiye verildiğini de merak ediyoruz” diye sordu.

“İSTER KIZIMI İSTER OĞLUMU ÇALIŞTIRIRIM”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, 2.5 yıl içinde 18 sözleşmeli personel almasını ise şöyle savundu:

“Ne torpili? Sözleşmeli personel idarenin yetkisindedir. Ben istersem oğlumu çalıştırırım, istersem kızımı çalıştırırım, istersem senin yeğenini çalıştırırım. Ben istediğimle çalışırım. Sizin istediklerinizle çalışmak zorunda değilim. Biz hiç olmazsa sözleşmeli personel alıyoruz. Büyükşehir Belediyesi gibi işçi çıkarmıyoruz.”

Reklam

Önceki Haberler

AKP kulislerinde seçim yenilgisi için 3 faktör belirlendi

AKP MYK toplantısında 'ekonomi', 'teşkilatların zayıflığı' ve 'seçilen adayların yanlışlığı', 31 Mart yerel seçimlerindeki yenilginin…

2 Mayıs 2024 12:58

Mehmet Şimşek, OECD Bakanlar Konseyi Toplantısı için Paris’e gitti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, OECD Bakanlar Konseyi Toplantısı'na katılmak amacıyla Fransa'ya gitti. Şimşek'in…

2 Mayıs 2024 12:22

Erdoğan ve Özel görüşmesi öncesi Selvi’den Gezi Davası’nda yeni gelişme iddiası

Abdulkadir Selvi, Erdoğan-Özel görüşmesinin ana maddesinin Gezi davası tutuklularının olduğunu belirtirken; dikkat çeken bir yazı…

2 Mayıs 2024 12:18

Erdoğan’dan troll hesap talimatı

AKP'nin yerel seçim yenilgisini masaya yatırdığı MYK toplantısında, partiyi hedef alan trollerin de gündeme geldiği…

2 Mayıs 2024 12:07

Bir rakı grubuna zam geldi

TBYD Başkanı Erol Dündar, Beylerbeyi rakı grubunun fiyatlarına zam geldiğini duyurdu. Buna göre, Beylerbeyi Göbek…

2 Mayıs 2024 12:01

İstanbul Valisi’nden pişkin açıklama: Geçici rahatsızlık verdiğimiz herkesten çok özür dilerim

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medyadan yayınladığı 1 Mayıs mesajında biber gazı kullanıp plastik mermi…

1 Mayıs 2024 18:38
Reklam