Reklam
Kategoriler: İç Açı

AKP’li Çelik’ten Anastasiadis’a tepki: Bu saygısızlığı aynen iade ediyoruz

Reklam

AKP MYK toplantısının ardından gündeme ilişkin Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde, garantör ülkelerin de katılımıyla 5+BM formatında düzenlenen gayriresmi Kıbrıs konulu konferansa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelik, “Rum tarafının uzun zamandır yürüttüğü taktik var. ‘Sürekli olarak masaya oturalım, uzlaşmadan uzak duralım. Türkiye’nin hak ve menfaatlerini örseleyelim, bunu Türkiye ve KKTC kabul etmediği zaman AB’ye şikayet edelim’ diye yaklaşımları var” ifadelerini kullandı.

Güney Kıbrıs lideri Nikos Anastasiadis’e tepki gösteren Çelik, “Anastasiadis paskalya bayramı vesilesiyle yaptığı açıklama müzakere zeminini tahrip ettiğini ortaya açık konuyor. ‘Osmanlı İmparatorluğu hayali peşinde koşan küstahlar var’ diyor. Bir kişinin böyle bozuk ağızla konuşması zihniyetinin ne kadar bozuk olduğunu ortaya koyuyor” diye konuştu.

Çelik, şöyle devam etti: “Aşırı ve maksimalist talepleri kabul görmediği için, KKTC eşit egemenlik hakkını talep ettiği için büyük bir çılgınlık içinde bu konuşmaları yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC’ye yaptığı bu saygısızlığı aynen iade ediyoruz.”

LİBYA ZİYARETİ

Libya ile ilgili yürüyen işler olduğunu belirten Çelik, “Kritik aşamalar ciddi şekilde geçiliyor. Hafter’in toplu mezarlarla sembolize edilen cinayetlerin geriletilmesinden sonra arkasındaki güçlerin de belli oranda Fransa gibi mesela başka bir çizgiye kaydıklarını görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın Libya’nın toprak bütünlüğü konusunda hassasiyeti çok yüksek. Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı, MİT Başkanlığımız oraya bir ziyarette bulunuyorlar” ifadelerini kullandı.

MISIR

Mısır’la ilgili yeni mekanizmalar oluşturmaya çalıştıklarını belirten Çelik, “Dışişleri’nden bir heyet oraya gidiyor. Akdeniz’deki gaz aramayla ilgili anlaşmalar gibi konuların konuşulması gerekiyor. Mısır’la Türkiye arasında diyalog çalışmasının performanslı bir şekilde dönüştürmesine yönelik ziyaret olarak görebiliriz. Senkronize olarak düşünmemek lazımdır, iki ayrı konu olarak düşünmek lazımdır Libya ile Mısır konusunu” diye konuştu.

‘AB’NİN ÇÖPÜNÜN ÇUKUROVA BÖLGESİNE DÖKÜLDÜĞÜ YÖNÜNDE YAYINLAR GÖRDÜK’

Çelik, ”İşkenceye sıfır tolerans diyorsak, doğaya karşı da bunu savunuyoruz. Doğaya yapılan işkence insana karşı yapılmaktadır.
AB’nin çöpünün Çukurova bölgesine döküldüğü yönünde yayınlar gördük. 26 işletmeye men cezası verildi. Bu ihanetlere karşı da mücadele edilecektir.

Ege ve Akdeniz’deki geri itmeler ile ilgili açıklamalar yaptık. Bütün dünya televizyonlarında yayınlana görüntüler karşısında liderler haberimiz yok dedi. Fronteks’in geri itmelerde rolü karşısında AB parlamentosunda bütçede onay verilmedi. Fronteks ahlaken başarısız olmuştur. Ret kararı yetmez ciddi bir soruşturmadan geçmesi gerekiyor” dedi.

Bu haber en son değiştirildi 3 Mayıs 2021 18:25 18:25

Reklam

Önceki Haberler

ÖZEL HABER | Okullarda gericilik hız kesmiyor: Zil sesi yerine ilahi çalıyorlar

Niğde Merkez'de bulunan 19 Mayıs Ortaokulu'nda zil sesi yerine ilahi çalındığı ortaya çıktı.

15 Mayıs 2024 18:25

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Fico'nun hayati tehlikesinin bulunduğu…

15 Mayıs 2024 18:13

Floransa’da öğrenciler Filistin için eylemlere başladı

Floransa’da üniversite öğrencileri İsrail’in Filistin’de soykırımına karşı San Marco meydanında işgal eylemine başladı. Filistinli Gazeteci…

15 Mayıs 2024 18:07

İrlanda, Filistin devletini tanıyacağını açıkladı

İrlanda, birkaç ülkeyle ortak şekilde Filistin devletini tanımak için görüştüklerini, bu ay bitmeden Filistin devletini…

15 Mayıs 2024 16:55

Kamuda tasarruf Diyanet’e işlemedi: Lüks otelde toplantılara devam

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tasarruf planını anlatırken “Kamuda toplantı artık lüks otellerde yapılmayacak”…

15 Mayıs 2024 16:50

Gericilik okullarda sınır tanımıyor: ÇEDES kapsamında Kuran kursu açtılar

Samsun’da bulunan bir okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersliği adı altında Kuran Kursu sınıfı…

15 Mayıs 2024 16:45
Reklam