Reklam
Kategoriler: Gündem

AKP’li Demirbağ: Dış güçler ülkemizi dize getirmek için büyük gayret içerisinde

Reklam

19 yıllık iktidarları boyunca uyguladığı politikalarla Türkiye’yi uluslararası emperyalist merkezlerin ve tekellerin çiftliği haline getiren AKP iktidarının mensupları, giderek büyüyen hayat pahalılığını ve derin yoksulluğu “dış güçler”le açıklamaya devam ediyor.

Emekçilerin artık dalga konusu haline gelen bu “argüman”a bu kez sarılan AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ oldu. Demirbağ, AKP’nin il teşkilatının halkla buluşma toplantısında ülke ekonomisinin durumuyla ilgili konuşurken “Maalesef ülkemiz üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Sosyal medya üzerinden dış güçler ülkemizi dize getirmek için büyük gayret içerisindeler ama Sayın Cumhurbaşkanımız izin vermiyor” iddiasında bulundu.

“SERBEST PİYASALARDA VİCDAN KALMAMIŞ”

Türkiye’de ciddi bir fiyat artışı olduğunu kabul etmek gerektiğini söyleyen Demirbağ, “Ancak bunu yurtdışına baktığımız zaman, bu pandemi sonrası bir Almanya’da falan durum aynı şekilde” diyerek durumu Avrupa’yla kıyaslamaya çalıştı. AKP’li vekil, “Her Avrupa ülkesinin 1.300, 1.400 ve 1.500 aralarında Euro olarak asgari ücretleri var. Ancak bunu Türk parasına çevirdiğimiz zaman 1.300 Euro 15 bin Türk lirası ediyor. Ama Almanya’da kira 700 Euro, 800 Euro. Bir Alman vatandaş ya da Türkiye’den giden bir vatandaşımız aldığı asgari ücretin 700-800 Euro’sunu kiraya verdiği zaman 500- 600 gibi bir para kalıyor. Avrupa’da doğalgaz, elektrik, gıda maddeleri, yakıt bunlara fahiş fiyatta zamlar var. Yüzde %50 gibi bir zam var. Türkiye’nin çok üzerinde. ‘Efendim Türkiye’de yapılan doğrudur’? Hayır. Serbest piyasalarda vicdan kalmamış. Beşli marketlerin üzerine gidildi ciddi anlamda cezalar yazıldı. Ve bunlar takip edilecek. Tanzim mağazalar devreye girdi. Tarım kredi kooperatifleri geniş anlamda şube açmak suretiyle piyasaya müdahale edecek. Fiyat dengelemeye çalışacak” dedi.

Reklam

Önceki Haberler

Gerici Bakan Tekin, öğretmenlere savaş açtı

Daha birkaç ay önce kamuda 68 bin öğretmen açığı olduğunu söyleyen Tekin, bundan böyle yılda…

17 Mayıs 2024 16:11

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına MASAK dahil oldu

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına MASAK dahil oldu. Emniyet'teki depremin yargıya sıçradığı açığa çıktı. İç savaş…

17 Mayıs 2024 16:05

Erdoğan açıkladı: Çiftçi ve üretici kredilerinde limitler artırıldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Küçük ekipman kredisi 250 bin TL’ye çıkıyor. Küçükbaş hayvan üreticilerimize…

17 Mayıs 2024 15:56

Adalet Bakanı Tunç’tan Kobane Davası hakkında açıklama: Bekleyip göreceğiz

Adalet Bakanı Tunç, Kobani Davası kararları ve Ayhan Bora Kaplam soruşturması ile ilgili açıklama yaptı.…

17 Mayıs 2024 15:51

Tepkilerin odağındaki Diyanet, Audi marka lüks aracını iade etti

Kamuda tasarruf tedbirleri hayata geçirilirken Audi A8 marka bir otomobil talep etmesi kamuoyunda tepki çeken…

17 Mayıs 2024 15:46

DEÜ’de yemek ücretlerine fahiş zam

Dokuz Eylül Üniversitesi yemek fiyatlarına tekrar zam yaptı. Öğrenci yemek fiyatlarının değişmediği tarifeye göre; akademik…

17 Mayıs 2024 15:40
Reklam