AKP'li Numan Kurtulmuş o fotoğraf için ne dedi?
AKP’nin 7. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere Gaziantep’te giden AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’ı ziyareti sırasında çekilen fotoğraf tartışma yaratmıştı.
Fotoğrafta, Kurtulmuş’un Prof. Özaydın’ın makam koltuğuna oturması ve rektörün ayakta durması dikkat çekmişti.
Kurtulmuş o fotoğrafa ilişkin ‘ziyareti siyasi bir ziyaret değil’ diyerek şu açıklamayı yaptı:
“Gaziantep’teki 10-15 dakikalık ziyaretten nasıl böyle bir sonuç çıkardılar? Benim bir siyasi, bir de öğretim üyesi kimliğim var. Çok sayıda öğrencim vardır. Rektöre ziyaretim de siyasi bir ziyaret değildir. Bir kelime siyasetten bahsedilmemiştir. Doktora öğrencilerimden biridir. Arif de hocasını makamında karşılayan bir öğrenci olarak hislendi. Bu hoca-talebe ilişkisi içinde bir ziyarettir. Her şeyi politika malzemesi olarak görmek isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalır. Orada bir hoca olarak bulundum. Bir öğrencinin öyle bir makamda bulunmasından dolayı o odaya gittim. Sayın Rektör de hocasını karşılamanın verdiği sevinçle bize yerini gösterdi.”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Twitter’daki paylaşımlarına kısıtlama getirilmesine ilişkin Numan Kurtulmuş, ‘milli sosyal medya gerekli’ diyerek şunları kaydetti:
“Trump’ın sosyal medya hesaplarına da engel konulduğu süreçte de bunları söyledik. Görülüyor ki aslında kendileri de politik bazı tavırları taşıyorlar. Kendi kanaatlerini bir veri olarak dayatmaya çalışıyorlar. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Türkiye’nin en kısa zamanda milli sosyal medya platformunu kurması gerekiyor. Bu konuda çalışmalar da var. Kendi milli uygulamalarımızı güçlendirmemiz lazım.”
Kurtulmuş ‘yeni anayasa’ tartışmalarına ilişkin şu ifadeleri kullandı:
“Yeni anayasa meselesi bir fantezi değil laf olsun diye ortaya atılmış mesele değil. Evet önemli değişiklikler yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçildi. Vesayetin geriletmeye çalışıldığı adımlar atıldı. Ama mevcut Anayasa içinde halen 1961 ve 82 Anayasası’nın ruhu dolaşmaktadır. Artık tam manasıyla sivil, demokrat, ileri kapsayıcı katılımcı bir anayasanın vakti gelmiştir. Anayasa tek başına AK Parti’nin yapacağı bir şey değil. Sayımız yetse bile tek başına yapılacak bir husus değil. Mümkün olduğunca geniş bir konsensüs ile yapmak istiyoruz. MHP’den verilen destek gibi diğer partilerden de sürece destek olunmasını bekliyoruz. Bu Anayasa Türkiye siyaseti içinde bir sınavdır aynı zamanda.”
Tüketim boykotu çağrısı yaptıkları nedeniyle gözaltına alınan oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu ve 10 kişi ,…
Antep’te bulunan Ecoplast fabrikasında çalışan işçi Cüneyt Tişkaya boykot çağrısını paylaştığı için işten çıkarıldı.
Sosyal medyadan boykota destek veren oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu dahil 11 kişi gözaltına alınmıştı.. Saraçhane…
ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin 185 ülke için yüzde 1o ile yüzde 50 arasında gümrük…
Sosyal medyadan boykota destek veren oyuncu Cem Yiğit Üzümoğlu dahil 11 kişi gözaltına alınarak emniyete…
TRT, boykot çağrısına destek verdikleri gerekçesiyle kanallarındaki dizilerde rol alan sanatçıları projelerden çıkartmaya devam ediyor.