Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Almanya’dan İsrail’e destek

Reklam

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları sonucu başlayan gerilime ilişkin açıklamalar yaptı.

Merkel’in Sözcüsü Steffen Seibert, basın toplantısında şu mesajları verdi:

* Almanya’da Yahudi karşıtı protestolara göz yummayacağız. Almanya, protestocuların Yahudi karşıtı sloganlar attığı ve İsrail bayraklarını yaktığı anti Semitist gösterilere müsamaha göstermeyecektir.

* Sinagoga saldıran ya da Yahudi sembollerine zarar verenler, dertlerinin bir devleti ya da bir hükümetin politikalarını eleştirmek değil, bir din ile ona mensup insanlara saldırganlık ve nefret yöneltmek olduğunu gösterir.

* İsrail’e atılan Hamas roketleri terörist saldırıdır. Bunlar tek bir amacı olan terörist saldırılardır: İnsanları ayrım gözetmeksizin ve keyfi olarak öldürmek ve korku yaymak. Merkel hükümeti, İsrail’in bu saldırılara karşı meşru müdafaa hakkını savunuyor.

Reklam

Önceki Haberler

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47
Reklam