Reklam
Kategoriler: İç Açı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Covid-19 pozitif öğrencileri yüz yüze sınava çağırdı

Reklam

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin 4 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilecek yaz okulu sınavlarına ilişkin yapılan resmi duyurudaki Covid-19 ayrıntısı dikkat çekti.

Resmi duyuruda, “COVİD-19 pozitif / temaslı öğrenciler sınav binalarına Bina Sınav Sorumlularının göstereceği yedek salonlarda sınava alınacaktır” denildi

Cumhuriyet’ten Erdem Sevgi‘nin haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Türkiye’de her gün binlerce kişi Covid-19’a yakalanmaya devam ederken, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) yaz okulu sınavlarına Covid-19 pozitif ve temaslıların ayrı salonlarda alınacak olmasına tepki gösterdi.

CHP’li Akın, sosyal medya üzerinden şu açıklamada bulundu:

“TAM BİR AKIL TUTULMASI”

“Koronavirüs salgınında her gün 20 bini bulan yeni vaka ve 100’lerce vefat haberi almaya devam ederken; AÖF’nin sınavına Covid-19 pozitif ya da temaslı öğrenciler de yüz yüze çağrıldı. AÖF’nin yaz okulu sınavlarına Covid-19 pozitif ve temaslı öğrencilerin yüz yüze sınava alınacak olması tam bir akıl tutulmasıdır. Karantina tedbirlerinin uygulanması gerekirken; evinin bulunduğu sokağa bile çıkamayan öğrenciler nasıl başka ilçelerdeki sınav merkezlerine gidecek? Bu hatalı karardan bir an önce dönülmeli. Sonbahar aylarında yeni bir dalga yaşanması beklenirken; böyle bir uygulamada ısrar etmek hasta olan öğrenciler kadar hasta olmayan öğrencileri de olumsuz etkileyecektir.”

Reklam

Önceki Haberler

AKP Grup Başkanı Güler: Partili cumhurbaşkanı’ tartışılabilir

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bir televizyon programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını cevaplandırırken, yeni anayasa…

27 Nisan 2024 09:06

2013’ten 2023’e Türkiye’nin ekonomik seyri

Türkiye ekonomisinin 10 yıllık seyri. Türkiye kişi başı gelirde alt ligde

27 Nisan 2024 08:54

Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili yeni düzenleme

Mevsimlik tarım işçileri ile ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarını düzenleyen cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

27 Nisan 2024 08:42

MEB “yeni müfredat” taslağını erişime açtı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) uzun süredir üzerinde çalışılan yeni müfredat taslağını kamuoyu ile paylaştı. Bir…

26 Nisan 2024 15:02

Selvi’den Özgür Özel güzellemesi: Çok yapıcı bir rol oynayabilir

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi Özgür Özel'in Erdoğan ile görüşmesi öncesinde bir yazı kaleme alarak “Özgür…

26 Nisan 2024 14:23

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci’nin “akademik özgürlük” paylaşımına tepki: Ne kadar ikiyüzlüce…

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci'nin ABD'deki Filistin dayanışma eylemleri ile ilgili yaptığı açıklama tepki çekiyor.

26 Nisan 2024 13:45
Reklam