Reklam
Kategoriler: İç Açı

“Aşı sırasını kaçıran sağlıkçılar sona alınıyor, böyle bir uygulama olamaz”

Reklam

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanlığı’nın aşı sırasını kaçıranların en son aşamada aşı olacağı açıklamasına tepki gösterdi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, “İzinli ya da başka bir çalışmaya katılmış olanlara ‘Sıranızı kaçırdığınız için sizi en alta, 4. aşamaya alıyoruz’ diyorlar, böyle bir uygulama olamaz” dedi.

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşı sıralamasında, aşı sırasını kaçıranların en son aşamada aşı olabileceğini açıkladı. Cumhuriyet’te yer alan habere göre, sağlık çalışanlarının aşılanma sürecinin tamamlandığının söylenmesine karşın, bunun gerçek olmadığını belirten Prof. Dr. Vedat Bulut şöyle konuştu:

“SAĞLIKÇILARIN YÜZDE 25’İNE HENÜZ AŞI YAPILMADI”

“Sağlık çalışanlarının yüzde 25’ine henüz aşı yapılamadı. Örneğin, çalışan izinliydi ya da bir çalışmaya katılmıştı ve aşı sırası geldiğinde olamadı. Ona diyorlar ki: ‘Sıranızı kaçırdığınız için sizi en alta, 4. aşamaya alıyoruz.’ Böyle bir uygulama olamaz. Biz bunu Sağlık Bakanlığı’na bildirdik. Olumlu bir dönüş gelmedi. Tabip odalarıyla da görüştük, il sağlık müdürleriyle bu konuda konuşmalarını istedik. Sağlık çalışanı ve 90 yaş üstü kişilerin aşısını yapacaksak tam olarak yapmamız gerekiyor.”

’65 YAŞ ÜSTÜ NÜFUS ELDEKİ AŞININ 3 KATI’

Bulut, 65 yaş üstü yurttaşların nüfusunun eldeki aşının 3 katına yakın olduğunu belirterek, “Yani siz 9 milyona yakın kişiyi aile sağlığı merkezlerinde 3.5 milyon dozla aşılamaya çalışacaksınız. Bu da insanların ‘Komşuma aşı sırası geldi, bana niye gelmiyor’ gibi sorular sormasına neden olacak. Aşı miktarını getirirken 1. aşamanın toplamına yetecek bir sayı gelmeliydi. Aksi takdirde ASM’lerde buna bağlı olarak şiddet artar” uyarısında bulundu.

Reklam

Önceki Haberler

Yurtsever gazetesinin 8. sayısı çıktı: İşte 22 yıllık AKP iktidarı!

Aylık olarak yayımlanan Yurtsever gazetesinin 8. sayısı "İşte 22 yıllık AKP iktidarı" manşetiyle ve 1…

15 Mayıs 2024 09:27

ÖZEL HABER | Yandaşlara kaynak tasarruf tanımıyor: MEB eğitimleri özel otellerde!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sürekli yapılan hizmet içi eğitimler, bugüne kadar Öğretmen Evleri’nde ve Hizmet…

15 Mayıs 2024 09:00

GÖRÜŞ | Av. Doğan Erkan: AKP yeni anayasa yapabilir mi?

AKP’nin iktidar öncesi ve ilk iktidarı dönemi siyasal/ideolojik programının asıl kaynağını göremeyen kesimler bir tarafa…

15 Mayıs 2024 08:00

RÖPORTAJ | Üniversite ve liseli gençlik iddialı: Çaresiz olmadığımızı göstermek için bir araya geliyoruz

"Laiklik başlığı gençlik adına en kritik başlıklardan biri. Çünkü laikliğin hedef alınmasının temel sebeplerinden birisi…

15 Mayıs 2024 07:25

Yeni Ülke dergisinin 29. sayısı “Devlet ve İktidar” dosya konusu ile çıktı

İki aylık fikir dergisi Yeni Ülke'nin 29. sayısı yayımlandı.

14 Mayıs 2024 22:36
Reklam