Reklam
Kategoriler: İç Açı

Bahçeli: Artık parlamenter sisteme geri dönüş yoktur

Reklam

AKP’nin ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 13. kurultayında açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 1200 delegenin oy kullanacağı kurultayda tek aday olan Bahçeli konuşmasında, CHP ve İyi Parti’ye yüklenerek şunları kaydetti:

– Hesap yapmayız çıkar ile, çetele tutmayız heves ile, çünkü biz Cumhur İttifakı’yız. Gönül isterdi ki bu salonun içi de dışı da geçmişte olduğu gibi hınca hınç dolsaydı. Ancak Kovid-19 hastalığından dolayı kurultayımıza katılımı mecburen sınırlı tuttuk. Her şeyin başı elbette sağlıktır. Dikkatli olmalıyız. Kurallara mutlak suretle uymalıyız. Bu vesileyle geride kalan bir yıllık zaman süresinde Kovid-19 nedeniyle hayatlarını kaybeden kardeşlerimize rahmet, halen tedavi gören kardeşlerimize şifalar diliyorum.

– Kızıl Elma’ya en güzel marşını vurmalı mehter, ya Allah, bismillah, Allahu ekber. Tam 52 yıldır siyaset sahnesindeyiz. Milli gönüllerdeyiz. Üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapmadık. Hele hak namına haksızlığa tapmadık. Yeri geldi iftiralarla boğuştuk, yeri geldi ihanetlerle boğulmak istendik. Şikayet etmedik sırtımızdaki yüklerden.

– Sanıyorlar ki tezgahlarına akıl sır ermeyecek. Sanıyorlar ki kumpaslarına güç takat yetmeyecek. Türkiye’nin karşısında hizalanmak muhalefet değildir. Millet farklı bir şey, zillet farklı bir şey. Fezlekelerin önüne arkasına bakalım demek siyaset değildir, adamlık değildir. Önünde millet, arkasında devlet olduğunu mutlaka göreceksiniz.

– CHP, Türk siyasetine tutunmuş beşinci kol faaliyetidir. İYİ Parti Türkiye’nin kötülüğüne katkı sağlayan melanet bir projedir. İP’in başkanı Cumhur İttifakı’nı tamamlarken etle tırnak gibi demiş. Kendilerinin ise proje bazlı bir ittifak olduğunu itiraf etmiştir.

-Güçlendirilmiş parlamenter sistem teklifleri beyhudedir, eskiye kıvrılıştır, geleceğe karşı söyleyecek bir şeyleri olmayanların acıklı kıvranışlarıdır. Artık parlamenter sisteme geri dönüş yoktur.

Bu haber en son değiştirildi 18 Mart 2021 10:50 10:50

Reklam

Önceki Haberler

İBB, AKP döneminde özel bir üniversiteye tahsis edilen tarihi binasını geri alıyor

İBB yönetimi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne AKP döneminde bedelsiz olarak tahsis edilen Fatih’teki tarihi…

16 Mayıs 2024 18:19

Kobane Davası’nda karar açıklandı: Demirtaş’a 42 ve Yüksekdağ’a 30 yıl hapis cezası verildi

Kobani davasında hükümler açıklandı. Eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Figen Yüksekdağ’a…

16 Mayıs 2024 18:10

BM, Gazze’de insani yardım dağıtmanın neredeyse imkansız olduğunu açıkladı

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden yapılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de…

16 Mayıs 2024 17:54

Emniyet’te ve yargıda yaşananlar üzerine: Kimin devleti?

Bu devlet kimin devleti sorusu artık çok meşru bir sorudur. Bu devlet halkın devleti değil,…

16 Mayıs 2024 13:50

İBB, iştiraklerini sermayeye peşkeş çekmeye hazırlanıyor

İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural, İGDAŞ'ın 10 milyar değerlemeyle halka arzını planladıklarını belirtti.…

16 Mayıs 2024 12:28

Sinan Ateş’in yakın arkadaşı, suikastı dört ismin organize ettiğini iddia etti

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, yakın arkadaşı Ömer Zengin, Suikastı dört isim…

16 Mayıs 2024 12:20
Reklam