Reklam
Kategoriler: Gündem

Bahçeli’den Twitter’ın paylaşımlarına kısıtlama getirmesine: Demekki çok doğru yoldayız

Reklam

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter’ın bazı paylaşımlarına kısıtlama getirdiğini hatırlatarak “Demek ki çok doğru yoldayız. Varsın kısıtlasınlar, isterlerse bütün mesajlarımı kaldırsınlar” dedi.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Biz dünyanın en gözde ve en zorlu coğrafyasında yaşayan bir milletiz. Ne tarihimizi, ne coğrafyamızı değiştirme imkanına ve isteğine sahibiz. Daha güçlü geleceği inşa etmek elimizdedir.

Türkiye üzerinde plan yapanlar, milletin vermediği yetkiyi almak için kuyrukta bekleyenler, demokrasi dışı arayışlara heves edenler, dış güçlerden namertçe medet umanlar, alayınızı uyarıyorum girdiğiniz yolun sonu uçurum, akıbetiniz mahvoluştur. Cumhur İttifakı düşmeden bu vatanı bölemezsiniz, bu milleti karanlığa çekemezsiniz. Yaparız diyen varsa hodri meydan. Türk Milleti’nin hassasiyetleri ile oynamak hiç kimseye bir fayda sağlamayacaktır. Türkiye düşmanlarının dolduruşuna gelip maşalık görevine talip olanlar maşeri vicdan önünde sonuna kadar hesap vereceklerini unutmasınlar.

HDP heyetinin CHP heyetiyle görüşmesinden hemen sonra ortak basın toplantısı CHP’nin kurnazlığı nedeniyle yapılamamış, HDP kendi çalmış kendi oynamıştır. Anlaşılan o ki CHP Genel Başkanı, sosyal mesafe koymuştur. CHP ile HDP kimi kandıracaklarını zannediyorlar. Madem basının karşısına çıkmaya cesaretiniz yok, o zaman niye görüşüyorsunuz? Haydi korkuyorsunuz diyelim, o zaman neden yürek yemiş gibi konuşuyorsunuz. Birbirlerinin yanında dahi duramayanlara Türkiye emanet edilir mi? Arka kapıda buluşmayın, aile fotoğrafına girmekten kaçınmayın, çıkın sahneye de boyunuzu görelim, kaç kilo olduğunuzu öğrenelim.

İzmir Büyükşehir Belediyesi devlet içinde devlet değildir. Eğer belediye dış finansman kullanacaksa bunun onay makamı Hazine ve Maliye Bakanlığı’dır. İzmir’de özerk bir yönetim kuruldu da haberimiz mi olmadı?

Türk gençliğinin heyecanlarını, duygusallaklarını, hayata eleştirel bakışlarını istismar etmek isteyen grup ve örgütler her zaman var olmuştur. Biz yurt odalarında bir simiti bölüşüp yiyen, sıcak bir çay içmek için borç para isteyen geçmişten gelen bir camiayız.

Analara sesleniyorum, evlatlarınıza sahip çıkın. Ne Kılıçdaroğlu’nun eline ne de onun bunun keyfine bırakmayın. Öğrenci başka, terörist başkadır.

Tüm dünyada LGBT haklarının koruyucusu olacaklarını söyleyenlere sesleniyorum. Müslüman Türk milleti bu oyuna gelmez, bu zokayı yutmaz, bu kirli kampanyanın tuzağına düşmez. Geçen hafta Twitter bazı paylaşımlarıma kısıtlama getirdi, demek ki çok doğru yoldayım. Varsın kısıtlasınlar, isterlerse bütün mesajlarımı kaldırsınlar.”

TWİTER’A TEPKİ

Twitter’ın nefret söylemi içeren bazı paylaşımlarına kısıtlama getirmesine de değinen Bahçeli, “Demek ki çok doğru yoldayız. Varsın kısıtlasınlar, isterse bütün mesajlarımı kaldırsınlar” dedi. Bahçeli ayrıca, “Boyun eğmeyeceğimizi söylüyorum” dedi.

YENİ ANAYASA AÇIKLAMASI

Yeni Anayasa hakkında konuşan Bahçeli, “Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmemiz verimli ve yapıcı bir atmosferde gerçekleşmiştir. Anayasaların da değişime uğraması ve yeniden yazılması doğaldır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle yeni Anayasa’nın mecburiyet olduğunu göstermektedir. Bunu demokratik imkanlarla kapatma vakti gelmiştir. Bütün partilerin Anayasa’nın ilk dört maddesine bağlı bir tutumla bir araya gelmesi milletin talep ve beklentisidir. MHP yeni Anayasa sürecinde vardır, çalışmalarına başlamıştır” ifadelerini kullandı.

BERBEROĞLU KARARI

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, AYM tarafından verilen ikinci kez hak ihlali kararı sonrası yeniden yargılama kararı vermesine ilişkin olarak Bahçeli, “Yargıya saygımız var mahkemenin davayı yeniden görmesini de uygun buluyoruz ancak infazın durdurulmasına karşıyız. Enis Berberoğlu ile ilgili dokunulmazlığın kaldırılmasıyla alakalı fezleke komisyon ve genel kurula geldiğinde de MHP daha önceki tutum ve davranışına uygun olarak dokunulmazlığın kaldırılması yönünde oy kullanacaktır” diye konuştu.

Bu haber en son değiştirildi 9 Şubat 2021 11:59 11:59

Reklam

Önceki Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklananlar arasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Ramazan…

20 Mayıs 2024 20:11

Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesı̇, İsraı̇l Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsraı̇l Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında hakkında…

20 Mayıs 2024 20:01

Zaharova’dan Kiev’e gözdağı: Hiçbir Zelenskiy formülü kurtuluş yolu olmayacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev'in Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in uluslararası kamuoyuna sunduğu sözde…

20 Mayıs 2024 19:44

İngiltere’den Julian Assange kararı

İngiltere'de Yüksek Mahkeme, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın, ABD'ye iade davasına karşı temyiz başvurusu yapabileceğine hükmetti.

20 Mayıs 2024 19:36

YRP’li belediye ‘örf ve adetlere uygun kullanılmıyor’ diyerek kamelyaları kaldırdı

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den Yeniden Refah Partisi’ne geçen Palu Belediyesi’nin yeni başkanı Muhammet Septioğlu,…

20 Mayıs 2024 19:28

Ayhan Bora Kaplan davası: Sanık avukatları gazetecileri hedef aldı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza…

20 Mayıs 2024 16:06
Reklam