Reklam
Kategoriler: Medya

Bahçeli’nin yardımcısından Şahan Gökbakar’a hakaret

Reklam

Türkiye’nin dört bir yanı yanarken, iktidarın yangınlara müdahalelerdeki etkisizliği büyük kesimlerin tepkisini toplamıştı.

Yangınlar başladığı andan beri afetten etkilenen alanlarda canlı yayınlar yapan ve sosyal medya hesabından görüntüleri paylaşan Şahan Gökbakar AKP’nin küçük ortağı MHP’nin de hedefine oturdu.

Türkiye yangınla boğuşurken, Yeni Asır isimli bir gazete “#HelpTurkey” etiketinde sosyal medya hesabından paylaşım yapan sanatçıları fişledi.

Ezgi Mola, Şevval Sam, Burcu Biricik, Hazal Kaya, Murat Boz, Fazıl Say, Gülben Ergen, Farah Zeynep Abdullah, Emre Kınay gibi sanatçıları hedefe koyan gazete, “Siz hangi ülkenin sanatçılarısınız” manşetini atmaktan çekinmedi.

SİZ HANGİ ÜLKENİN BASINISINIZ?

Yangınla mücadelede sık sık görüntü veren Şahan Gökbakar da bu fişleme haberine tepki gösterdi. Instagram hesabından paylaşım yapan Gökbakar, “Siz hangi ülkenin sanatçılarısınız” diye soran Yeni Asır’a “Siz hangi ülkenin basınısınız?” sorusunu sordu.

Gökbakar, “Medyada manşetler atıp ‘#HelpTurkey’ diyenlere fişlemeler, Hedef göstermeler. ‘Siz nerenin sanatçısısınız?’ Siz nerenin gazetesisiniz, siz hangi ülkenin basınısınız? Hangi ülkede haber yapıyorsunuz, hangi ülkede gazete çıkartıyorsunuz önce onu sorun. O insanların hepsi kıymetli insanlar. O insanlar bu ülkeye vergi veriyorlar, yaptıkları sanatla bu ülkede yaşayanların ruhunu hoş ediyorlar. Siz ne vasıfla o insanları fişliyorsunuz? Hayırdır inşallah?” ifadelerini kullandı.

Yeni Asır’a tepki gösteren Gökbakar, “Devlet televizyonunda dizi çekiyormuş da oradan para kazanıyormuş. Bu arkadaşları devlet beslemiyor. Cebine para koyup hibe etmiyor. Bu arkadaşlar oyunculuk sergiliyorlar ve ücret alıyorlar. Oradan kalkıp devletten para kazanıyorsun. Devleti eleştirmiyorlar, onlar vatanları yanarken yardım istiyorlar. Çok sinirlendim ve üzüldüm yani. Ne demek ya! Ezgi Mola, Murat Boz, Hazal Kaya, Burcu Biricik var. Ne oluyor ya! Onlar bu ülkenin sanatçıları. Siz görmediniz mi yanan yerleri? O çaresizliği görmediniz mi? Size mi soracak insanlar tepkilerini? Devlet otoritesiyle mi verecek tepkiler? İsteyen istediğini yapar size ne oluyor ya? Gerçekten bunları bırakın. Bu yangın hem fiziki hem mental anlamda bir milat olsun. Bırakın bunları artık. İnsanları fişlemeyi, toplumu ayrıştırmayı… Önce kendinize bakın, siz önce kendinize bakın!” ifadelerini kullandı.

MHP’DEN HAKARET!

İktidarın küçük ortağı MHP, Gökbakar’ın bu çıkışına hakaretle karşılık verdi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, “Seviyen aynen Recep İvedik…Ligin Ceren ile Celal’deki rolünle birleşik! Sen kendine yardım iste Şahan, boş kafanın almadığı işlere karışma, çünkü düşmüşsün düşeceğin kadar…Ancak Türk devleti güçlüdür bunu da traji komik aklından çıkarma…Güldürmeden önce utanmayı dene!” diye yazdı.

Reklam

Önceki Haberler

Gençlik beş ilde laiklik buluşmaları düzenliyor: Karanlığa teslim olmayacağız!

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler Türkiye'nin farklı noktalarında "Laiklik Özgürlüktür" başlıklı etkinlikler düzenliyor.

11 Mayıs 2024 12:00

Laiklik Meclisi’nden “Emperyalizm ve Laiklik” konulu video: Konuşmacı Dr. Alper Akçam

Laiklik Meclisi üyesi Dr. Alper Akçam'ın "Emperyalizm ve Laiklik" başlıklı bir videosu yayımlandı.

11 Mayıs 2024 11:30

Filistin’in BM’ye üyeliği ile ilgili karar: Gözlemcilikten bir adım ilerisine geçildi

BM Genel Kurulu, Filistin'in BM üyeliğinin BMGK'de tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin'e bazı…

11 Mayıs 2024 10:55

Yargıtay Başkanlığı seçiminde gelişme: Muhsin Şentürk adaylıktan çekildi

AYM'nin Can Atalay kararını tanımayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, 35 tur boyunca…

11 Mayıs 2024 10:28

9. Yargı Paketi taslağı ortaya çıktı: Etki ajanlığı ve kadınların soyadı konuları öne çıkıyor

9. Yargı Paketi taslağına göre 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 339’uncu maddesinden sonra gelmek üzere…

11 Mayıs 2024 09:47

İsrail, Refah’a dönük operasyonu genişletiyor

İsrail basınında Refah'a dönük operasyonun genişletileceğine dair bilgiler yer aldı.

11 Mayıs 2024 09:05
Reklam