Bakanlıktan Salda Gölü açıklaması: Polenlerden oluyor

​Salda Gölü'nün bugünkü ve iki yıl önceki fotoğraflarına yer verilen açıklamada, renk değişikliğinin sebebi olarak polenler ve ağaç birikintileri gösterild

Bakanlıktan Salda Gölü açıklaması: Polenlerden oluyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Salda Gölü kıyısındaki renk değişikliğinin bölgede yürütülen koruma projesinden kaynaklandığına yönelik iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

Salda Gölü çevresine bungalov prefabrik evler ve mescit yapımı çalışmaları sürerken, gölün Millet Bahçesi yapılan bölümündeki beyaz renkli kumların renginin değiştiği görülmüştü.

Burdur’da ‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak görülen Salda Gölü’nün yanına Millet Bahçesi projesi sürüyor

Bakanlığın sosyal medya hesabından Burdur’un Yeşilova ilçesinde Salda Gölü’nün kıyısındaki bir bölgede oluşan sarımtırak görüntüye ilişkin bir açıklama yapıldı.

​Salda Gölü’nün bugünkü ve iki yıl önceki fotoğraflarına yer verilen açıklamada, renk değişikliğinin sebebi olarak polenler ve ağaç birikintileri gösterildi:

“Salda Gölü kıyısında oluşan renk değişikliği göl çevresindeki çamlık ve sazlık alanlarda polenlerden ve ağaç birikintilerinden kaynaklanmaktadır. Polen patlamaları, bahar aylarında yaşanan doğal bir süreçtir. Mevsimsel olan görüntü her yıl dönemsel olarak gerçekleşmektedir. Salda Gölü’nde bilim insanlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte uluslararası düzeyde katılımcı ve şeffaf bir koruma çalışması yürütülmektedir. Göl kıyısındaki renk değişikliğinin bölgede yürütülen koruma projesinden kaynaklandığına yönelik iddialar tamamen asılsızdır.”

Bakanlık, ‘Salda hep güzel kalacak’ mesajını paylaşmayı da ihmal etmedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü de konuya ilişkin bir açıklama yayınlamış; “sosyal medyada bu konuya ilgi gösteren herkesi buraya bekliyoruz. Biz kendimiz de buradayız. Gölün etrafını tamamen gezdirip buradaki koruma tedbirlerini kendilerine göstermek isteriz” demişti.