Reklam
Kategoriler: Dış Açı

BioNTech için üçüncü doz tavsiyesi

Reklam

ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin (FDA) bağımsız danışma kurulu, Pfizer/BioNTech aşısında üçüncü dozun nüfusun geneli için onaylanmasına karşı çıktı ancak 65 yaş üstü kişilere uygulanmasını tavsiye etti. Danışma kurulu, 16 yaş ve üstü Amerikalılar için takviye dozların onaylanmasına ezici bir çoğunlukla karşı oy kullandı ve Joe Biden yönetiminin Pfizer/BioNTech aşısının üçüncü dozlarını gelecek hafta kullanıma sunma planının önüne geçmiş oldu.

Panelde, aşının 16 yaş üstü herkese uygulanması konusunda yapılan oylamada 18 kişiden 16’sı ‘hayır’ dedi. Sağlık çalışanları ve öğretmenler gibi iş yerinde Covid-19’a maruz kalma riski yüksek olan meslek gruplarının takviye doz yaptırabileceği belirtildi. Kurulun birçok üyesi, Pfizer ve FDA tarafından sunulan verilerin eksik olduğunu ve 16 yaş üstü kişiler için onay talebinin fazla geniş kapsamlı olduğunu savunarak, üçüncü doz planını eleştirdi. Çoğu uzman, takviye dozların genç yetişkinler için henüz gerekli olmadığını söyledi.

FDA, danışma kurulunu dikkate almaz ve takviye dozları onaylarsa, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’ne (CDC) tavsiyede bulunan ayrı bir kurul, hangi grupların üçüncü doz aşı olması gerektiğini önermek için gelecek hafta toplanacak.

Danışma kurulunun takviye doz kararı bağlayıcı olmasa da, FDA’in kurulun tavsiyesini dikkate alması bekleniyor. ABD’de Pfizer/BioNTech’in yanı sıra Covid-19’a karşı mRNA temelli Moderna ve Johnson & Johnson’ın adenovirüs aşıları da kullanılıyor. Ancak cuma günü bir araya gelen kurulun tavsiyesi, yalnızca iki doz Pfizer/BioNTech yaptıran kişileri kapsıyor.

Reklam

Önceki Haberler

“AKP’nin tarikatsever bakanının talimatıyla hazırlanan müfredatı reddediyoruz”

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adıyla yayımlanan yeni müfredat taslağına karşı Laiklik Meclisi açıklamada bulundu.

5 Mayıs 2024 09:57

Sinan Ateş’in öldürülmesi ile ilgili iddianamenin detayları ortaya çıktı: Konumu polis vermiş

30 Aralık 2022 tarihinde silahlı saldırı ile öldürülen Sinan Ateş'in davası ile ilgili iddianame ortaya…

5 Mayıs 2024 08:00

1 Mayıs’ta gözaltına alınanlardan 38’i tutuklandı

1 Mayıs'ta gözaltına alınanlara tutuklama çıktı.

5 Mayıs 2024 06:25

Diyanet’in bu sefer de özel yemek menüsü ortaya çıktı: Haftanın dört günü kebap, iskender, biftek…

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Elazığ'da aday din görevlileri için düzenlediği yemek ihalesinde kurumun "özel yemek" listesi…

4 Mayıs 2024 12:58

Erdoğan İsrail’le ticaret şampiyonu MÜSİAD’a konuştu: Tek gayemiz Netanyahu hükümetini ateşkese zorlamak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD Yönetim Kurulu'nu kabulünde açıklamalarda bulundu. İsrail ile ticaretin durdurulması kararına…

4 Mayıs 2024 11:35
Reklam