Koronavirüs aşılarının fikri mülkiyet hakkının askıya alınması hatta kaldırılması ve herkesin aşıya ulaşabilmesi yönünde çağrılar artarken BioNTech’in kurucu ortağı olan Dr. Özlem Türeci, bunun “kötü bir fikir” olduğunu iddia etti.
CNN International‘a konuşan Dr. Özlem Türeci, BioNTech aşılarının üretim kapasitesini sınırlandıran şeyin patentler değil karmaşık üretim süreci olduğunu öne sürdü.
Türeci, patentlerin askıya alınmasının “üretimde kaos” yaratacağını iddia ederek “Örneğin bizim üretim sürecimiz 5 binden fazla adım içeriyor. Aşının güvenliğini garantiye almak için bunların hepsinin doğru uygulanması gerek. Patentin kaldırılması bu meseleyi çözmeyecek. Bunun kötü bir fikir olduğunu düşünüyorum. Önümüzeki 12 ay içinde elimizde olabilecek aşı dozunun sayısını artırmayacak ve üretimde kaosun artmasına yol açacak” ifadelerini kullandı.
Tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılmasını talep eden üniversite öğrencileri Kadıköy Festival Park'ta dayanışma sahnesi kurdular
Laiklik Meclisi İzleme Merkezi tarafından düzenli periyotlarla hazırlanan Laiklik İhlalleri Raporu'nun Şubat 2025 dönemine ait…
ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye Büyükelçisi adayı Thomas Barrack, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonunda yaptığı…
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekrem İmamoğlu ve çalışma arkadaşlarının gözaltına alınıp tutuklanmasının ardından süren eylemlere katılan…
İBB'ye yönelik operasyonların ardından başlayan protestolarda tutuklanan öğrencilerden birinin cezaevinde saldırıya uğradığı iddia edildi. Yaşananları…
Ekrem İmamoğlu ve çalışma arkadaşlarının gözaltına alınmasının ardından ülkenin her tarafına yayılan protesto dalgasına öncülük…