AKP’li Üsküdar Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarının soruşturulmasına izin verilmedi. Belediyenin Gençlik Akademisi’nin kurucu müdürlüğünü yapan ve 8 yıl belediyede çalışan Veysel Kömürcü’nün yeminli zabıt katibi huzurunda anlattığı ‘Milyonlarca liralık yolsuzluk’ iddiaları sonrası açılan davada İçişleri Bakanlığı, bahsi geçen isimlere soruşturma izni vermedi.
Belediye Başkanı olan Hilmi Türkmen ve yine aynı tarihte Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü olan Yakup Öksüz görevi kötüye kullanmak suçlamalarından yargılanmak istendi. Ancak İçişleri Bakanlığı’ndan izin çıkmadı. Belediye’de 8 yıl müdürlük yapan Kömürcü, yolsuzluk iddialarını kamuoyuyla paylaştı. Kömürcü, 2019’da verdiği ifadede Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Yakup Öksüz’ü “eğitim kurumlarıyla yapılan ihalelerden ders karşılığı gibi nakit para almak, kayıt parası olarak elden para almak, ortaokul ve liselerde dağıtılmak üzere eğitim seti alınmış gibi göstermek, hizmet alım işi yapılmadığı halde fatura keserek bedelini almak, velilerden kayıt parası almak” gibi eylemlerle suçlamıştı.
Birgün’den Meral Danyıldız’ın haberine göre, Veysel Kömürcü ayrıca durumu Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e ilettiğini ancak Kömürcü’nün konuyu yetkili makamlara bildirmediğini ifade etmişti. “Görevi kötüye kullanmak” suçlamasıyla konuyu yargıya taşıyan Avukat Onur Cingil’in soruşturma talebi ise “takipsizlikle” sonuçlandı. Konuyla ilgili Savcılığın soruşturma izni vermesini istediği İçişleri Bakanlığı, Türkmen ve Öksüz hakkında soruşturma izin vermedi. Takipsizlik kararında, “İçişleri Bakanlığı tarafından şikâyet üzerine inceleme yapılmış ve ‘iddianın işleme konulmamasına’ karar verilmiştir. Soruşturma yapılmasının İçişleri Bakanlığı’nın bu konuda vereceği izne bağlı olduğu ve İçişleri Bakanlığı tarafından da iddianın işleme konulmamasına karar verilmiş olup, kamu görevlisi şüpheliler ile ilgili olarak soruşturma şartı bu haliyle gerçekleşmemiştir” denildi. Soruşturma izni istenen Belediye Başkanı ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü için İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermeyince, kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi.
Avukat Onur Cingil, konuyu Danıştay’a, ardından da Danıştay Davalar Dairesi’ne taşıyarak itirazlarda bulunduğunu kaydetti. Cingil, “İçişleri Bakanlığı, Belediye Başkanı’yla ilgili idari soruşturma yaptı. Bakanlık, Belediye nezdinde bazı eğitim faaliyetlerinin yapıldığı, kurumda belirli bedeller karşısında eğitim verildiği ancak bunun kayıtlarda olduğunu söyledi. Ama inceleme sadece bu yönde yapıldı. Hâlbuki iddialar kayıtlarda olmayan işlemlere ilişkindi. Ne idari soruşturmada ne de adli soruşturmada devletin zabıt kâtibine sayfalarca ifade verip belge sunan Veysel Kömürcü dinlenmedi. İnceleme tamamen Belediye Başkanı’nı aklamak için yapıldı” dedi.
Yolsuzluğun üstünün kapatıldığını söyleyen Av. Cingil, “İçişleri Bakanlığı Belediye Başkanı’nı korudu. Bunun hasıraltı edileceğini zaten suç duyurusu yaptığım zaman da biliyordum. Soruşturmanın hasıraltı yapılması burada yolsuzluk olduğunun kanıtıdır” diye konuştu.
Hamas yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri yaptığı açıklamada en önemli önceliklerinin İsral saldırılarının durdurulması olduğunu ifade…
Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen heyelanda 9 işçinin hayatını kaybettiği…
İçişleri Bakanlığı’nca kayyum atanan Tunceli Belediyesi Eş Başkanı Birsen Orhan, savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle…
Narin Güran cinayetinde amca Salim Güran ve baba Arif Güran'ın araçlarının içinde bulunduğu 5 araç…
Şahin, " Bilinmelidir ki RTÜK sansür kurumu değildir. Anayasamız net bir hükümle sansürü yasaklar" ifadelerini…
Dokuzuncu olağan kongresini gerçekleştiren Saadet Partisi'nde genel başkanlık için Kayseri milletvekili Mahmut Arıkan ile İstanbul…