Reklam
Kategoriler: Gündem

Bir AKP’li isim daha Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini hedef gösterdi

Reklam

Başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamaları olmak üzere AKP’lilerin, Boğaziçi Üniversitesi’nde anayasal haklarını kullanarak kayyum rektör Melih Bulu’yu protesto eden öğrencileri hedef alan  söylemlerine bir yenisi daha eklendi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta yaptığı yazılı açıklamada, , “Boğaziçi Üniversitesi içerisinde kurgulanan provokatif eylemlerin hak arayışı olmadığını” iddia etti.

“Özellikle çocuklar ve genç nesiller olmak üzere insanoğlunun yozlaşmış Batı kültürünün hamisi olduğu bir takım sapkın ve kirli yönlendirmelere maruz bırakıldığını” bildiren Usta, şunları kaydetti:

“Sapkınlığı ‘normalleştirmek ve yaygınlaştırmak’ için hareket eden bu yapılanmalar ulusal ve özellikle uluslararası boyutta da desteklenmektedir. Bu sapkınlıklar her alanda; eylemde, oturumda, televizyon kanalında ‘farklı cinsel yönelimlere saygı’ adı altında özendirilmektedir. Dinimiz İslam ve Kur’an-ı Kerim eşcinselliği ve bu yolla kurulan ilişkiyi yasaklarken ‘akıl sahipleri’ için alınacak ibretler olduğu açıktır. Her bir bireyin ve ailenin korunmasının yanında toplumun sağlığının korunması için çalışıyoruz.”

Bir kısım dernek ve vakıflar eliyle ibretlik bir zihin kalıbı çıkarıldığını iddia eden Usta, “bu dernek ve vakıfların, hazırladıkları tüm bu kılıflara sığınarak hükümete, kurumlara ve millete zarar vermeyi hedeflediklerini” belirtti.

Usta, şunları kaydetti:

“Boğaziçi Üniversitesi içerisinde kurgulanan bu provokatif eylemler bir hak arayışı değil, sapkınlıkları yayabildikleri kadar yayma ve ülkemizi kaosa sürükleme girişimleridir.

Kıblemiz Kabe’yi ve inanç esaslarımızı hedefe alan bu zihniyet dur durak bilmemekte ve gitgide azgınlığını artırmaktadır. Yaşanılan olaylara bakıldığında 1 Şubat tarihinde yapılan izinsiz gösterilerde tutuklanan 108 şüpheliden yalnızca 7’sinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olması da bu saldırıların kaos için bir kurgu olduğunu gözler önüne sermektedir.”

Usta, “aziz milletin ekmek-su gibi bildiği milli ve manevi değerlerin her şeyden üstün, milletin İslam dinine bağlılığının da her bağdan kuvvetli olduğunu” ifade ederek, “Bu değerlerin tersine yapılan her eyleme, söylenen her cümleye karşı duruşumuzun net olduğunu belirtiyor, milli ve manevi değerlerimize yapılan tüm saldırıları şiddetle kınıyoruz.” ifadesini kullandı.

Reklam

Önceki Haberler

Sanayi sitesinde toprak kayması: 2 işçi toprak altında kaldı

İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan 2 işçi hastaneye kaldırıldı.

21 Mayıs 2024 20:45

Ayhan Bora Kaplan davası: Tutuklu emniyet görevlilerinin dinlenilmesi talepleri reddedildi

20'si tutuklu 61 sanığın yargılandığı Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin davada mahkeme, operasyonları yapan…

21 Mayıs 2024 16:43

Hazine, 46,3 milyar lira borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlenene 2 ihalede 46,3 milyar lira borçlandı.

21 Mayıs 2024 16:39

Haklarını arayan inşaat işçileri jandarmanın müdahalesi sonrasında köprü üzerinde intihara kalkıştı

Aylardır biriken ücretlerini almak için mücadele eden İYİ-SEN üyesi inşaat işçileri, jandarmanın engellemeleri sonrası henüz…

21 Mayıs 2024 15:59

Beşar Esad’ın eşi Esma Esad’a lösemi teşhisi konuldu

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'a lösemi teşhisi konulduğu açıklandı. Yapılan açıklamada, Esad'ın…

21 Mayıs 2024 15:12

AYM’den Gar Katliamı kararı: Valilik ve Savcılık haklı bulundu

AYM, Ankara Gar Katliamı’nda sorumluluğu olan kamu görevlilerinin yargılanmasına ilişkin başvuruda kararını verdi. AYM, soruşturmaya…

21 Mayıs 2024 14:39
Reklam