Boğaziçili akademisyenlerden tutuklanan öğrenciler için çağrı

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından üniversiteye rektör olarak atanan Melih Bulu protesto etmeye devam etti. Rektörlük binasına sırtlarını dönerek protesto eden öğretim üyeleri, "Kabe figürlü resim" soruşturması kapsamında tutuklanan öğrenciler için çağrı yaptı.

Boğaziçili akademisyenlerden tutuklanan öğrenciler için çağrı

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından üniversiteye rektör olarak atanan Melih Bulu protesto etmeye devam etti. Rektörlük binasına sırtlarını dönerek protesto eden öğretim üyeleri, “Kabe figürlü resim” soruşturması kapsamında tutuklanan öğrenciler için çağrı yaptı.

Öğretim üyeleri açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“29 Ocak Cuma gününden bu yana yaşanan gelişmeler bir ay önce üniversitemize danışılmadan yapılan rektör atamasının kurumsal yapı ve mekanizmalarımıza verdiği zararın ne kadar vahim sonuçlar doğurabileceğini göstermektedir. Boğaziçi Üniversitesi’nin köklü tarihinden beslenen ilkeleri çerçevesinde uzun yıllar süre gelmiş kapsayıcı tartışma, hoşgörü ve anlayış ortamı yapılan müdahale nedeniyle zarar görmektedir. Üniversitemizin kendi bünyesinde çözülebilecek bir sorun öğrencilerin kutuplaştırılmaları ve ağır tehditlere maruz kalmaları ile sonuçlanmıştır. Yanlış bir süreçle yapılmış bir rektör atama işleminin üniversitemize daha fazla zarar vermesinden kaygı duyuyoruz. Bu gergin ortamın bir an önce sakinleşmesi için herkesi sağduyulu ve anlayışlı olmaya, dışlayıcı hareket ve sözlerden kaçınmaya davet ediyoruz. Tutuklu ve kelepçe ile ev hapsinde tutulan öğrencilerimizin derhal serbest bırakılmasını, kampüsümüzde uzlaşı imkanlarını engelleyen polis mevcudiyetine son verilmesini istiyoruz. Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz.”