Boynukalın, 0-3 yaş çocuklar için de dini kanal istedi

Boynukalın, TRT'ye bir de BabyTV önerdi.

Boynukalın, 0-3 yaş çocuklar için de dini kanal istedi

‘TRT Diyanet Çocuk’ adımı Mehmet Boynukalın için yeterli gelmedi. Boynukalın, 0-3 yaş çocuklar için de dini kanal istedi. Gerekçe olarak “Bebek şarkılarında domuz imgesi kullanılıyor” diyen Boynukalın, TRT’ye bir de BabyTV önerdi.

İstanbul Sözleşmesi gündeminde gerici söylemleriyle gündeme gelen, Ayasofya’nın eski baş imamı Mehmet Boynukalın, TRT’ye 0-3 yaş arası için kanal açılması çağrısında bulundu. Boynukalın “Mevcut kanallarda bebek şarkılarında domuz imgesi kullanılıyor” iddiasında bulundu.

“TRT Diyanet Çocuk Kanalı” kurulması için TRT ile Diyanet İşleri arasında protokol imzalanmıştı.

İmzalan protokol Ayasofya’nın eski baş imamı Mehmet Boynukalın’a yetmedi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Boynukalın, “Çok önemli bir adım, Allah razı olsun” diyerek TRT’yi överken; bir de 0-3 yaş arası çocuklar için kanal kurulması çağrısında bulundu.

Boynukalın, şunları yazdı:

“TRT Diyanet çocuk kanalı hayırlı olsun, çok önemli bir adım, Allah razı olsun. Bir de 0-3 yaş arası çocuklara hitap eden babytv gibi bir kanal düşünülürse çok iyi olur. Mevcut kanallarda bebek şarkılarında domuz imgesi kullanılıyor, bilinçaltına yerleştiriliyor
#TRTyeKanalÖnerim”

Boynukalın, “AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Boynukalın’ın kadın cinayetleri le ilgili “Kadının erkeğe düşman edilmeye çalışıldığı” çıkışına karşılık olarak “Bu açıklamalar siyasetin yükünü arttırıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

Gelen tepkilerin ardından Ayasofya imamı Mehmet Boynukalın imamlık görevinden ayrılarak Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne geri dönmüştü.