Reklam
Kategoriler: Ekonomi

Cem Küçük: Faizlerin düşmesi kötü bir şey değil

Reklam

Cem Küçük, bugünkü yazısında , “Hükûmet faizleri düşüyor ve ilkbaharda işlerin iyi olacağını söylüyor. Faizlerin düşmesi kötü bir şey değil. Öngörülemeyen şey döviz.” diye yazdı.

Küçük, döviz tahmininde bulunmanın zor olduğunu kaydederek, “13 lirada durur ya da 15 lira olunca düşüşe geçer denilecek durum da yok. İnsanlar bilse ki, döviz belli bir rakam etrafında duracak sıkıntı olmaz. Ama öyle değil…” dedi.

Küçük, yazısını şöyle sürdürdü:

“Döviz konusunda bir diğer mesele vatandaşların döviz bürosu ve bankalara gidip alım yapması. Yani param dolarda kalırsa daha iyi olur diye düşünüyor. Bankalardaki döviz mevduatının son birkaç yıldır artmasının sebebi de bu. Vatandaşa da, “Sen niye döviz alıyorsun?” diyemezsin. Çünkü Türk lirasına değil dolara güveniyor. Dün telefonumda, “Dolar nerede duracak?” diye çokça mesaj vardı. Biz de merakla bekliyoruz, bakalım yükseliş ne zaman bitecek diye…”

NE OLMUŞTU?

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan “faiz” açıklamaları dolarda yeni rekorları beraberinde getirdi. Son olarak, önceki gün akşam saatlerinde kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Erdoğan, ”Faiz sebep, enflasyon neticedir” dedi. Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından dolar 11.47 seviyesine çıkarak rekor kırdı.

Dün ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, partisinin grup toplantısında söylediği sözler doları hararetlendirdi. Bahçeli, “Merkez Bankası’nın bağımsızlığını tartışmaya açmak milli iradenin gereğidir. IMF ve faiz lobisi ile fazla yol alamayacağımız ortadadır. Özerk kurumlar milli iradenin üzerinde olamaz.Davul hükümetin boynundayken tokmağın başkalarında olması kabul edilemez. Terörle mücadelenin rövanşını kur üzerinden almak istiyorlar. Bu kez başaramayacaklar. Döviz operasyonları boşunadır. Türkiye’yi teslim alamayacaklar.” ifadelerini kullandı.

Bu sözler üzerine dolar yeniden yükselişe geçti ve bir kez daha tarihi zirvesini yeniledi. Dolar, dün 13 seviyesini, euro ise 15’i aştı.

Reklam

Önceki Haberler

Yargıtay Başkanvekilliği görevine Ahmet Ömeroğlu seçildi

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca, Birinci Başkanvekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanı Eyüp Yeşil'in yaş haddinden…

8 Mayıs 2024 16:40

AKP’li Yılmaz’ın seçim itirafında dikkat çeken iki başlık

Yerel seçim sonuçlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, "Bu sonuç beklemediğimiz bir…

8 Mayıs 2024 16:35

Mehmet Şimşek’ten vergide adalet mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, "Enflasyonu tek haneye düşürmeyi programımızın temel hedefi olarak belirledik" dedi.

8 Mayıs 2024 16:31

Sinan Ateş cinayeti: Eşinin iddianameye girmeyen ifadesi ortaya çıktı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianamede yer bulamayan Ayşe Ateş’in ifadesi ortaya…

8 Mayıs 2024 16:27

TKH Merkez Komitesi: İstibdat rejimi ile helalleşmeye de yumuşamaya da hayır!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) gündeme dair bir açıklama yayımladı. TKH Merkez Komitesi tarafından yapılan açıklamada…

8 Mayıs 2024 16:18

AYBÜ öğrencileri şenliğini aldı

Şenliğin iptal edilmek istenmesine karşı AYBÜ öğrencileri, topladıkları imzalarla rektörlük önünde eylem yapacaklardı. Eylem saatinden…

7 Mayıs 2024 21:58
Reklam