Reklam
Kategoriler: İç Açı

CHP Grup Başkan Yardımcısı Salıcı: Yapılan saldırı Türkeş’in anısına saygısızlık

Reklam

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıya ilişkin açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Fakirliği pazarlamaya hazırlanan bir iktidarla karşı karşıyayız” diyen Salıcı, iktidarın memleketi yıkıma sürüklediğini öne sürdü. Salıcı, temel gıda maddelerine gelen zamların simit almayı bile zorlaştırdığını ifade etti.

CHP’nin iktidara krizden çıkış için çözüm önerileri ilettiğini ifade eden Salıcı, “Yeni bir çözüm önerimiz var, dillendiriyoruz. Gelin, bu kara kışta açıkta kalan vatandaşa sıcak bir kucak açalım. ‘Kara Kış Fonu’ oluşturulsun önerimize sırtınızı çevirmeyin” değerlendirmesinde bulundu.

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun suç işleyen herkesle fotoğrafının olduğunu” söyleyen Salıcı, “Görevi suçu engellemek olan Soylu, üstüne gitmesi gereken suçluları koruyan, kollayan, onlarla fotoğraf çektiren bir durumda” dedi.

YAPILACAK MİTİNGLERDE ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YİNELENECEK

Türkiye’nin derhal seçime gitmesi gerektiğini belirten Salıcı, “Erken seçim çağrımızı 4 Aralık’ta Mersin’de yapacağımız mitingde dile getireceğiz. İktidara da küçük ortağına da güçlü bir çağrı yapacağız” ifadesini kullandı.

“TÜRKEŞ’İN HATIRASINA SAYGISIZLIK”

“Hafta sonu Alparslan Türkeş’i anma etkinliğine yönelik bir grup tarafından saldırı yapıldı. Siz bu saldırıyı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna karşılık Salıcı, bu saldırıyı üzülerek izlediklerini söyledi. Salıcı, saldırıyı, merhum Türkeş’in hatırasına saygısızlık olarak gördüklerini ve saldırganların bir an önce ortaya çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Bu haber en son değiştirildi 29 Kasım 2021 19:39 19:39

Reklam

Önceki Haberler

Sosyalist partilerden ortak 1 Mayıs açıklaması: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a

SOL Parti, EMEP, TİP, Halkevleri ve TKH, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek üzere saat 10.00’da Saraçhane’de…

29 Nisan 2024 15:07

DİSK’ten AYM kararını hatırlatan 1 Mayıs açıklaması

DİSK, Bakan Yerlikaya'nın 1 Mayıs açıklamasının ardından AYM kararının bir bölümünü hatırlatarak paylaşım yaptı. DİSK…

29 Nisan 2024 13:46

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,…

29 Nisan 2024 13:42

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39

AKP’li vekilden boğazda kaçak villa

AKP'li vekil Ayhan Gider’in Çanakkale Boğazı’nı gören villasının kaçak olduğu ortaya çıktı. Gider yaptığı açıklamada,…

29 Nisan 2024 09:20

AKP kulislerinde seçimin faturası kesilecek iddiası

Yarın gerçekleşecek olan seçim sonuçlarının değerlendirileceği AKP MYK'de, bazı isimlerin görevden alınacağı iddia edildi. Kulislere…

29 Nisan 2024 09:15
Reklam