CHP'den erken seçim çağrısı
"Erken seçim istiyoruz, seçmenin yarısı erken seçime ihtiyaç olduğunu düşünüyor. Türkiye'nin istikrar ve normalleşmek için erken seçime ihtiyacı var."
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Türkiye bir rejim değiştirme çabasının içine girdi. Erken seçim istiyoruz, seçmenin yarısı erken seçime ihtiyaç olduğunu düşünüyor. Türkiye’nin istikrar ve normalleşmek için erken seçime ihtiyacı var.” diye konuştu.
Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un program konuğu olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı AKP ile birlikte siyasete ‘troll’ kavramının eklendiğini belirtti. Dikkat çeken açıklamalar yapan Salıcı, “AKP’de, mağduriyetleri dile getiren, devletin baskıcı bir devlet olmaması gerektiğini söyleyen bir dil vardı. İlk zamanlarında. Sonra o çizgi kırıldı, başka bir noktaya gitmeye başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi, hikayesini kaybetti.” ifadelerini kullandı.
Karar Gazetesi’nden Melek Gedik’in aktardığına göre, AKP ile birlikte Türkiye siyasetine ‘troll’ kavramının eklendiğini vurgulayan Salıcı, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, kurulduğunda Türkiye’ye umut veren bir hikayesi vardı. Bir şey vaat ediyordu, ‘Bütçe ile yasaklarla, yolsuzluklarla mücadele edeceğiz’ diyordu. Türkiye’nin vesayet olduğunu belirtip bunu kaldıracaklarını söylüyorlardı. Avrupa Birliği ile ilişkilerin iyileştirilmesinden yanaydı. ‘Avrupa yolcuyuz’ şeklinde bir dil vardı. O sözleri beğenirsiniz, beğenmeseniz 2002 yılında toplumda bir karşılık buldu.” diye konuştu.
Salıcı’nın açıklamaları şu şekilde:
“Toplumun genelini kucaklamaya çalışan, mağduriyetleri dile getiren ve devletin baskıcı olmaması gerektiğine vurgu yapan bir dil vardı. Ve eminim, Adalet ve Kalkınma Partisi’nde siyaset yapan insanların büyük bir kısmı da buna inanıyordu, bu inançla siyaset yapıyordu. Sonra o çizgi kırıldı. Bazı arkadaşlar 2010, bazı arkadaşlar da 2011 genel seçimlerini tarih olarak belirtiyor. O çizgi kırıldı, başka bir yere doğru gidildi.”
YASAKLAR VE YOLSUZLUK
“Gelmiş olduğumuz noktada herhalde 3Y’den bahsetmeye gerek yok, onlar artık diz boyu. Yasaklar da yolsuzluklar da diz boyu. Adalet ve Kalkınma Partisi, hikayesini kaybetti. Döndü, MHP’nin vesayeti altına girdi. Adalet ve Kalkınma Partisi, bugün Devlet Bahçeli ‘Sağa dön’ dediğinde, sağa dönmek zorunda. ‘Sola dön’ dediğinde de sola dönmek durumda olan bir partiye dönüştü. Vesayet altına girdi, güvenlik siyaseti öne çıktı.”
“Toplumsal barış olacaktı? Biz kardeştik? Kürt sorunu çözülecekti? Bunlar unutuldu, gidildi. Şimdi bize diyorlar ki, HDP ile birlikte siyaset yapıyorsunuz. Osman Öcalan’a TRT muhabiri gönderen Cumhuriyet Halk Partisi miydi? Osman Öcalan’ı özellikle söylüyorum, kırmızı bültenle arandığı için. İstanbul seçimine müdahale etmeyi, devletin bütün güvenlik politikalarını aşmakla yeğ tuttular. Devlet aklı ortadan kalktı. Özgürlükçü siyaset de ortadan kalktı. Adalet ve Kalkınma Partisi, gittikçe kendisini daha dar bir alana hapsetti.”
“Hulusi Akar ile Süleyman Soylu’nun ziyareti normaldir, bu bizim devlet geleneğimizden zaten olan bir şey. Fakat Meclis’teki konuşma, Soylu’nun konuşması yanlıştı. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin troll siyaseti, artık hayatımızın bir parçası. O hep var. Troll siyasetini kenara ittiğimizde, iki Bakan’ın gelip bilgi vermiş olması dahi, bu ortamda kıymetli.”
ERKEN SEÇİM ÇIKIŞI
(Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na yönelik ‘tek adam’ açıklamaları) Erdoğan, kendisinin yaptığı en yakışmayacak işi; başkasına yapıştırma konusunda bir uzman. Bunu yapıyor. İnsanların yaşadıkları hayat ile tam tersi şeyleri isnat ederek itibarsızlaşma çalışması yürütüldü. Devlet Bey’in ‘Anayasa Mahkemesi, kendisini feshetmeli’ gibi bir cümle kurması… Hadi talihsizlik diyelim, nezaketimi bozmayayım. Böyle bir şey olur mu?”
“Suriye ile ilgili bir devlet politikamız niye yok? Niye 4 milyon insan Türkiye’ye geldi? Bizim, Suriye’deki yanlış dış politikamızın bir sonucu olarak geldi. Çünkü, Türkiye bir rejim değiştirme çabasının içine girdi. Erken seçim istiyoruz, seçmenin yarısı erken seçime ihtiyaç olduğunu düşünüyor. Türkiye’nin istikrar ve normalleşmek için erken seçime ihtiyacı var. Haklarımızı hukuk anlamında koruyabileceğimiz bir Türkiye için ihtiyaç var. Ki şu an bunların hiçbiri yok.”