Demirtaş’ın avukatından o habere: Erdoğan’ı suçladığınızın farkında mısınız?

Selahattin Demirtaş’ın avukatı Hadi Cin, Demirtaş’ın Kandil ziyareti fotoğrafını yayınlayan Sabah'a tepki gösterdi. Avukat Cin, "Erdoğan’ı da suçladığınızın farkında mısınız?" dedi.

Demirtaş’ın avukatından o habere: Erdoğan’ı suçladığınızın farkında mısınız?

AKP’nin yayın organlarından Sabah gazetesi, dört yıldır tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “çözüm süreci” sırasında Kandil ziyaretinde çekilmiş bir fotoğrafı ile Demirtaş’ı elinde silahla gösteren bir fotomontajı “Bu fotoğrafları gördün mü AİHM” başlığıyla yayınladı.

Demirtaş’ın avukatı Hadi Cin de Twitter hesabından paylaştığı mesajlarda Sabah’ın yayınladığı fotoğraflardan birinin fotomontaj olduğunu, diğerininse HDP heyetinin hükümet ve Erdoğan’ın mesajlarını Kandil’e ilettiği sırada çekildiğini yazdı.

Sabah’ın o dönemde yaptığı haberleri de paylaşan Cin “Bakın, o ziyaretleri gün be gün heyecanla ve zevkle nasıl haber yapmışsınız. Eğer suçsa suçu siz işliyorsunuz, siz!” dedi.

Avukat Cin, “Soldaki, arsızca bir fotomontaj. Sağdaki fotoğraf ise, Çözüm Sürecinde 6551 sayılı yasa uyarınca, devletin bilgisinde, Kandil’deki bir görüşmede çekildi. HDP heyeti, hükümet ve Erdoğan’ın mesajlarını Kandil’e iletmişti! Erdoğan’ı da suçladığınızın farkında mısınız? @Sabah. Bakın, o ziyaretleri gün be gün heyecanla ve zevkle nasıl haber yapmışsınız. Eğer suçsa suçu siz işliyorsunuz, siz! @Sabah Sadece sizin değil, tüm ulusal gazetelerin adeta dakika dakika haber yaptığı ziyaretleri bugün gizli saklı işlermiş gibi sunmaya utanmıyor musunuz?” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’a gönderme yaparak “Ulan hepiniz oradaydınız!” diyen Cin, “Şimdi ise sanki yasadışı bir şekilde, kendi kendilerine gitmişler gibi algı operasyonu yapamazsınız. Suçsa siz de bu suçu işlediniz!” dedi.