Reklam
Kategoriler: İç Açı

Deprem bahanesiyle boşaltılan TRT arazilerinde rant kokusu

Reklam

Deprem gerekçesiyle boşaltılan bazı TRT arazileri ile birlikte, imar değişikliğiyle eş zamanlı yapılanmaya açılan ve TRT’ye de yer ayrılan Çekmeköy’deki askeri bir alan, rant iddialarını güçlendirdi. Zira, bu durum boşaltılan binalara geri dönülmeyeceği ihtimalini artırdı.

İstanbul’un Ulus ve Harbiye semtlerinde, deprem gerekçe gösterilerek boşaltılan TRT arazilerinin de imara açılarak ranta kurban edileceği endişesi hakim.

Öte yandan, halihazırda TRT yayınlarının yapıldığı ve Katarlılara ait Bein Connect tesislerine ne kadar kira ödendiği de ‘ticari sır’ gerekçe gösterilerek gizli tutuluyor.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel KİT Komisyonu’nda yeniden sordu: ”Ayazağa’da Digitürk’e ait bir binanın iki yıllığına kiralandığı doğru mu? Doğru ise bu bina için ne kadar para ödeniyor?”

Sertel’in sorusu da yanıtsız bırakıldı.

Ulus ve Harbiye’deki binalar, güçlendirme ile kurtarılabilecekken, koronavirüs salgını ortasında eş zamanlı boşaltılınca rant endişesi gündeme geldi.

Diken’in haberine göre, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Esin Köymen, durumla ilgili, “Tam da aynı süreçte bu kaygılarımız haklı çıkaran bir gelişme yaşandı. Çekmeköy’de yaklaşık 370 bin metrekarelik bir askeri arazide imar planı değişikliği yapıldı ve TRT’nin kullanımına ait bir bölüm ayrıldı. Burası aslında orman alanı olarak görülen ve 15 Temmuz’dan sonra boşaltılan bir alan. Burası kamusal bir alan. Burada TRT için bir yer ayrılması Harbiye ve Ulus’taki arazilerin TRT’nin elinden alınması riskini ve endişelerini kuvvetlendiriyor” yorumunu yapıyor.

Bu haber en son değiştirildi 12 Kasım 2021 21:24 21:24

Reklam

Önceki Haberler

“Maarif modeli çöpe! Bilimsel ve laik eğitim istiyoruz!”

MEB'in "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ne tepkiler sürüyor.

27 Nisan 2024 19:47

Sınıf Tavrı’ndan 1 Mayıs çağrısı: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a!

Sınıf Tavrı 1 Mayıs'a dönük bir açıklama yayımladı.

27 Nisan 2024 19:26

“Laiklik ihlalleri ve bunlara meşruiyet katan faaliyetler nereden gelirse gelsin kabul edilemez!”

Laiklik Meclisi yerel seçimler öncesinde ve sonrasında gerek iktidar gerekse CHP tarafından yapılan laiklik ihlalleri…

27 Nisan 2024 18:30

Adana Demirspor taraftarı 1 Mayıs’ı selamladı

Adana Demirsporlu taraftarlar, “Her sokakta izin, bu memleket bizim!” ve “Working Class Hero” (İşçi sınıfının…

27 Nisan 2024 09:30

Protokol skandalı: AKP’liye koltuk var CHP’liye yok!

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 23 Nisan’da düzenlenen resmî törende AKP’li ilçe başkanına protokolde koltuk verilirken, CHP…

27 Nisan 2024 09:19

AKP Grup Başkanı Güler: Partili cumhurbaşkanı’ tartışılabilir

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bir televizyon programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını cevaplandırırken, yeni anayasa…

27 Nisan 2024 09:06
Reklam